Keka Bölge Toplantısı Salihli'de Yapıldı

Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak ve Manisa'yı kapsayan Kuzey Ege Kalkınma Ajansı (KEKA) Mart ayı toplantısı, Manisa'nın Salihli ilçesinde gerçekleştirildi.

Keka Bölge Toplantısı Salihli'de Yapıldı
Salihli Hotel Lidya Sardes'te yapılan Ege Kalkınma Ajansı Mart ayı toplantısına, Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe başkanlığında Manisa Valisi Celealettin Güvenç, Afyon Valisi Haluk İmga, Uşak Valisi Özdemir Çakacak, Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İca, Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, Afyon Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Manisa İl Genel Meclisi Başkanı Dursun Ali Yıldız, Afyon İl Genel Meclisi Başkanı, Salih Sel, Uşak İl Genel Meclisi Başkanı Ali İhsan Uzun ve
Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Şükrü Nazlı, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Koşmaz, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Karaman, Afyon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nafi Güral katıldı.

Toplantı öncesi Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Talat Zurnacı Salihli'yi anlatan bir sunum yaparak ilçeyi tanıttı. KEKA'nın logosunun belirlenmesi için yapılan çalışmalar çerçevesinde 38 tasarım tek tek incelendi. Valiler, Belediye Başkanları ve İl Genel Meclisi Başkanları ile Ticaret ve Sanayi Odası başkanları, yapılan logo tasarımlarını inceledi. İnceleme sonucunda Kütahya'dan Tayyar Sır'ın hazırladığı tasarım KEKA'nın logosu seçildi.

Toplantının Manisa'da olmasından dolayı memnuniyetini ifade eden Manisa Valisi Celalettin Güvenç, toplantının Salihli'de gerçekleştirilmesinin nedeninin bölgenin tarihi değerleri olmasından kaynaklandığını ve bu yolla bölge tanıtımına katkı sağlandığını ifade etti. Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Talat Zurnacı da, Salihli'yi anlatan bir sunum yaptı. Salihli'nin tarihi yapısı ve günümüzdeki konumunu anlatan Zurnacı, bölgenin sanayileşmesi için önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi.
KEKA Başkanı Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe de, toplantıya ev sahipliği yapan Manisa Valisi Celalettin Güvenç'e teşekkür etti. Kocatepe, "Bu toplantına aramıza katılan ve bölgemizin kendilerinde çok şey beklediği genç uzman kardeşlerimize başarılar dilerim. Bugün uzmanlarımızı tanıyacağız" dedi.

Ajans uzmanlarının kendilerini tanıtmasının ardından logoların belirlenmesine geçildi. 38 logo arasından tercih edilen ve beğenilen logo Kuzey Ege Kalkınma Ajansı'nın logosu olarak belirlendi.