Erzurum'da Fırtına Çatıları Uçurdu, Minareyi Yıktı

Erzurum'da dün gece etkili olan şiddetli lodos ve fırtınanın etkisiyle çatılar uçtu, bir caminin minaresi yıkıldı, hayvan barınaklarında meydana gelen göçüklerde ise 4 büyükbaş hayvan telef oldu.

Erzurum'da Fırtına Çatıları Uçurdu, Minareyi Yıktı
  Erzurum İl Kriz Merkezi ' nden alınan bilgiye gö ; re , Erzurum ' da dü ; n gece etkili olan şiddetli lodos ve fırtına nedeniyle Palandö ; ken ilç ; esinde bazı apartmanların yanı sıra Spor Meslek Lisesi ' nin ç ; atısı tamamen uç ; tu . Ç ; atıların can ve mal gü ; venliğini tehdit etmesi nedeniyle okulun giriş kısmı gü ; venlik şeridiyle araç ; ve yaya trafiğine kapatıldı .

Ç ; at ilç ; esine bağlı Bağkö ; y ' de de gece etkili olan fırtına ve lodos nedeniyle cami minaresi yıkıldı . Olay saatinde fırtına ve sağanak nedeniyle vatandaşların evlerinde bulunması muhtemel can kaybını ö ; nledi . Aynı kö ; yde 3 ayrı hayvan barınağının damı ç ; ö ; ktü ; . Gö ; ç ; ü ; kte 4 bü ; yü ; kbaş hayvan telef oldu .

Ayrıca fırtına ve lodosun yanı sıra sağanak yağış Ç ; at ' ın Tuzlataşı kö ; yü ; nde de etkili oldu . Sağanak yağış sonrası meydana gelen heyelanda kö ; y ilkö ; ğretim okulunun duvarlarında hasar meydana gelirken , okulda eğitime geç ; ici olarak ara verildi . İzinde bulunan Ç ; at Kaymakamı Hasan Balcı ise sabah saatlerinde beraberinde bir heyetle Tuzlataşı kö ; yü ; ne giderek incelemelerde bulundu .