Bahçeli'nin İstifaya Çağırdığı Aytaç Durak: 'Sayın Bahçeli Doğru Söylüyor, Varsa Bir Pislik Ortaya Çıksın'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, hakkındaki iddialar nedeniyle 'partiden istifa etmeli' dediği Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, 'Sayın Bahçeli doğru söylüyor

Bahçeli'nin İstifaya Çağırdığı Aytaç Durak: 'Sayın Bahçeli Doğru Söylüyor, Varsa Bir Pislik Ortaya Çıksın'
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, hakkındaki iddialar nedeniyle 'partiden istifa etmeli" dediği Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, "Sayın Bahçeli doğru söylüyor. Varsa bir pislik ortaya çıksın. Bu kadar iftira atılırsa, sayın genel başkan bunu söyler. Sayın Bahçeli ile görüşmeden bir şeye karar vermem" dedi. Hayatı boyunca gizli iş yapmadığını belirten Durak, "Yarın gidip Adana Başsavcılığı'na gidip kendimi ihbar edeceğim" diye konuştu.

Adana'dan İstanbul'a gelen Durak, Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bahçeli'nin çağrısından haberi olmadığını ifade eden Durak, rüşvetin üzerine giden bir insanın bu şekilde suçlanmasının dünyada örneği olmadığını söyledi. Aytaç Durak, "Yandaş medya, riyakar medyanın yaptığı haberler korkunç. Benim rüşvetle mücadelen çok gerilere gider. Hayatım boyunca gizleyeceğim iş yapmadım, yaptığım işi gizlemedim" dedi.

"Yolsuzlukları gerçekten ortaya çıkarmak isteyen insan elindeki belgelerle savcılığa gider, bildiklerini anlatır" diyen Durak, "Mustafa Tuncel yarın sabah savcılığa dilekçe vermezse namerttir. Dün verecekti vermemiş, bir gün daha bekledim bugün de vermiyor. Yarın gidip Adana Başsavcılığı'na gidip kendimi ihbar edeceğim. Sayın Mustafa Tuncel'in elindeki belgeleri alın Aytaç Durak kimdir öğrenin" açıklamasında bulundu.

Durak, Devlet Bahçeli'nin istifa çağrısının ısrarla sorulması üzerine, "Sayın Bahçeli ne diyorsa doğrudur. Bu kadar iftira atılırsa, sayın genel başkan bunu söyler. İstifa önemli değil, şu rüşvet meselesinin Türkiye'de üzerine giden en etkili adamlardan biri benim. Sayın Bahçeli ile görüşmeden bir şeye karar vermem. Yüz yüze görüşürüm. Sayın Bahçeli doğru söylüyor. Varsa bir pislik ortaya çıksın" ifadelerini kullandı.

Servetinin sorulması üzerine Durak, "Benim servetim Rahmi Koç'tan büyükmüş. Öyle bir yaşantım ve öyle bir malım yok. Gayrimenkul zengini olduğum iddiaları yalan, her seçimde beyan veririm. Bu arkadaş, Adana Belediyesi'ndeki yolsuzluk iddialarının odak noktalarından biri. Ben bu yolsuzluğun üzerine gittiğim için bu durumlar yaşanıyor. Kaseti izledim ve inandım ki o kasette rüşvet dağıtımı, alımı, satımı var. Başka meclis üyelerinin de adı geçiyor. Kaseti savcılığa verdim. Meclis toplantısında da sesli dinlettim. 'Konuşursam altından kalkamazsınız' dedi.

Milyar dolarlar lafının yüzde biri değil. 200'de biri değil. Belediyeye devamlı müfettiş geliyor. Hiçbir şey yok. Bu defa o müfettişleri denetlemek için başka müfettiş geliyor. Şu anda 6 tane müfettiş var. Diğerleri gelecekse, buyursun gelsin" dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Benimle uğraşanlar hep mahkum oldu. Daha da sırada olanlar var. Türkiye'de en uzun süre büyükşehir belediye başkanlığı yapan insanım. Birilerine hesap soracağım. Medyadan da hesap soracağım. Ben rüşvetçiymişim gibi yayınlar yapılıyor, ayıptır. Yalvarıyorum, kimin ne bildiği varsa söylesin. Medyanın bana yaptığını düşman düşmana yapmaz. Yarın saat 10.30'da Adana Adliyesi'nde kendimi ihbar edeceğim."