Aytaç Durak'tan ilk açıklama geldi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin istifaya çağırdığı Aytaç Durak'tan ilk açıklama geldi.

Aytaç Durak'tan ilk açıklama geldi
  Adana Bü ; yü ; kşehir Belediye Başkanı Aytaç ; Durak , MHP Genel Başkanı Devlet Bahç ; eli ' nin istifasını istemesi ile ilgili olarak , ' Konuyu bilmiyorum , inceledikten sonra aç ; ıklama yapacağım ' dedi .

Adana Bü ; yü ; kşehir Belediye Başkanı Aytaç ; Durak ' ın , İstanbul Atatü ; rk Havalimanı ' nda hakkıda ç ; ıkan iddialara yö ; nelik yaptığı aç ; ıklamalar şö ; yle :

Hayatımın en mutlu gü ; nlerinden birini yaşıyorum . Bu dö ; nem iç ; erisinde iki dö ; nem belediye meclis ü ; yeliği , 5 dö ; nem belediye başkanlığı olmak ü ; zere 7 defa seç ; im kazandım . Dü ; nyanın neresinde gö ; rü ; lü ; yor şu haberler ç ; ok korkunç ; . Allah aşkına , benim rü ; şvetle mü ; cadele ç ; ok geriye gider . Benim telefonum 24 saat aç ; ıktır kolay kolay aranmaz şimdi kapattım zaten . Uç ; akta bir karar verdim bugü ; n akşam yayına gireceğim ve yarın savcılığa bir dilekç ; e verecektim .

Sayın Tuncel diyor ki ö ; ldü ; rü ; lmekten korkuyormuş , bü ; tü ; n bildiklerini bir kasete okumuş ve bildiklerini kasete okuduktan sonra kaseti saklamış ve demiş ki bana bir şey olursa kaseti savcılığa verin .

Lü ; tfen yarın sabah namerttir insan dilekç ; eyi vermez ise . Dü ; n verecekti dilekç ; eyi vermedi bugü ; n verecekti yine vermemiş . Yarın ben gidip dilekç ; e verip kendimi şikâ ; yet edeceğim . Hiç ; bir gizlim yoktur .

Bahç ; eli ile gö ; rü ; ştü ; nü ; z mü ; ?

Sayın Bahç ; eli ne diyorsa doğrudur . Bu kadar iftira atılırsa Sayın Genel Başkan onları sö ; yler . İstifa etmek ö ; nemli değil . Bugü ; ne kadar rü ; şvet sö ; ylentilerinin ü ; zerine giden tek başkan benim diyebilirim . Adana ' nın en lü ; ks konutlarından birinde mü ; lk sahibi olarak oturuyorum kaç ; yıldır 42 yıldır . Vergi sıralamalarına girmişim . İcralık olay şu . İnşaat mü ; hendisi odası ile sıkıntım vardı ö ; demedim doğru ama kızdığımdan dolayı ö ; demedim .

Bugü ; n en bü ; yü ; k şirketlerin bile borcu olabilir . Forbes ' in sıralaması ç ; ıktı . Dü ; nya ' daki milyarderler arasında 660 . sıradaymış ve benim servetim Rahmi Koç ; ' tan ç ; okmuş . Bö ; yle bir şey yok . Bakınız bu arkadaş yolsuzluk iddialarının odak noktasında olan biri . Bana aylardır konuşuluyor bir takım bilgi birikimleri bana geliyor rü ; şvet olduğuna inanıyorum ama delil yok . Ne zaman ki elime kaset geç ; ti o zaman tamam dedim var . O kaseti hemen savcılığa verdim ve belediye meclis ü ; yelerine dinlettim . Bu arkadaşın tepkisi değil bu . Bu bir takım iddialarda bulunuyor ne diyor hapse gireceğim , benzin dö ; kü ; p yakacağım kendimi dedi . O gü ; n ben konuşursam siz dedi altından kalkamazsınız .

Ertesi gü ; n rica ettim lü ; tfen susalım sabırla dinleyelim ben bu arkadaşları sonuna kadar dinleyeceğim . Bir saat 6 dakika konuştu ama dediklerinin iç ; erisinde hiç ; bir şey yok . Metrekaresi 30 liralık olan bir arsa satmışım muhasebe kayıtlarında 18 lira gö ; stermişim varsa dedim ö ; denir .

Benim servetim yıllardır her seç ; imde hesap tutmuyorum şirketlerim var devamlı ziraat tarım yerlerim var milyar dolarlar lafı varya onun yü ; zde 1 ' i değil , 200 ' de 1 ' i değil . O iddia ettikleri rakamın 200 ' de 1 ' i .

Devamlı mü ; fettiş geliyor hiç ; bir şey yok hiç ; bir şey yok . Bu defa da o mü ; fettişleri denetlemek iç ; in başka mü ; fettişler geliyor . Dü ; n ben saydım 6 mü ; fettiş vardı . Gelecekse yine gelsin zaten gitmiyorlar .

İSTİFA EDECEK MİSİNİZ?

Ben Sayın Bahç ; eli ile gö ; rü ; şmeden bir şeye karar vermem . Valilik makamına her yıl bu mal beyanını veririz . Her yıl mal beyanımızı veririz . Yıllardır belki 30 yılı aşkındır burada gayrimenkul , param ne varsa yazılıdır . Kimse ortalığı telaşa vermesin . Gizli bir şey kalmaz . Bu gayrimenkullerin değerlerini satarsanız belli olur . Ama vatandaş ü ; fü ; rü ; yor .

BENİMLE UĞRAŞANLARIN HEPSİ MAHKÛ ; M OLDU

Benimle uğraşanlar hep mahkû ; m oldu . Daha da olacaklar var ve bugü ; ne kadar 5 kişiyi mahkû ; m ettirdim . Tü ; rkiye ' de en uzun sü ; re Bü ; yü ; kşehir Belediye Başkanlığı yapmış insanım . Bu işi ç ; ok iyi biliyorum ama eğer ben belediye başkanı olmasaydım daha fazla mal varlığım olacaktı .

İstifa etmek etmemek ö ; nemli değil insan şerefi ile yaşar .

TUNCEL Ç ; IKSIN AÇ ; IKLASIN

Adana ' yı yanlış yere kurmuşlar . Verimli tarım toprakları ü ; zerine şehir olur mu diyordum ve Adana ' yı yukarıya ç ; ıkartacağım diyordum . Ben belediyenin başına geldikten sonra hep inşaatlarımı yukarıda yaptım .

Adana ' yı gö ; renler bilir . Adana Ç ; ukurova ' dan ç ; ıktı en bü ; yü ; k şehircilik oldu . Ben eğer belediye başkanı olmasaydım ben ç ; ıkaracaktım yine ama mü ; teahhit kimliğimle yapacaktım bunu . Ben kendimi ihbar ediyorum . Yarın dö ; ner dö ; nmez kendimi Adana Savcılığı ' na ihbar edeceğim . Diyecektim ki Sayın Tuncel bildiklerini aç ; ıklarsa sokağa ç ; ıkamazmışım ç ; ık konuş .