Tayland'da Shinawatra taraftarlarının gösterileri sürüyor

Tayland'da sürgündeki eski Başbakan Thaksin Shinawatra taraftarlarının gösterileri sürüyor.

Tayland'da Shinawatra taraftarlarının gösterileri sürüyor
Başkent Bangkok'ta dün yapılan gösteride katılımın yüksek olduğu gözlendi. Katılımın hayli yüksek olduğu gösteride 100 binden fazla gösterici, hükümete bu gece yarısına kadar süre tanıdı. Ancak hükümet kanadından parlamentoyu feshedecek bir durum bulunmadığı yönünde açıklama geldi. Bu durumda Kırmızı göstericilerin eylemlerini artıracağı bildirildi. Düzenledikleri gösteride şarkılar söyleyerek vakit geçiren eylemciler, kendi korumaları ile gösteri alanının arka bahçesi sayılan küçük alanda önlemler aldı.

Ülkede gösterilere yarım milyon civarında katılımcı bekleyen liderlerin katılımdan memnun kalmadığı da belirtildi. Liderlerden Khokaw Pikunthong, "Kırmızı göstericiler hükümete baskı yapmak zorunda. Hükümetin yarın parlamento toplantısı var ancak iptal edildi. Ancak bu bir şey değiştirmez. Yarına kadar istifa gelmezse biz askeri merkeze hareket gerçekleştireceğiz. Yarın 4. Ordu Komutanlığı Merkezi'ne yürüyüş yapacağız. Çünkü onlar bizim gösterimizden sorumlular. Biz onlara ne istediğimizi anlatmaya
çalışacağız" dedi.
Yarın gösterilerin devamı olarak ordu karargahına yürüyüş yapılacağı açıklandı. Ülkede giderek artan gerginliğin halk üzerinde de tedirginlik yarattığı belirtildi.