Samsun Kongre Merkezi için ilk adım atıldı

TSO, OMÜ, Ticaret Borsası ve Samsun Valiliği, Büyükşehir Belediyesi'nin ortaklaşa yürüttüğü Samsun Fuar ve Kongre Merkezi projesi için ilk adım bugün atıldı.

Samsun Kongre Merkezi için ilk adım atıldı
  Samsun Valiliği , Bü ; yü ; kşehir Belediyesi , Ticaret ve Sanayi Odası ( TSO ) , Ondokuz Mayıs Ü ; niversitesi ( OMÜ ; ) ve Ticaret Borsası ' nın ortaklaşa yü ; rü ; ttü ; ğü ; Samsun Fuar ve Kongre Merkezi projesinin protokolü ; imzalandı .
Samsun TSO ' da dü ; zenlenen tö ; rende konuşan Vali Hasan Basri Gü ; zeloğlu , Samsun iç ; in ç ; ok değerli ve anlamlı bir gü ; nü ; paylaşmanın mutluluğunu yaşadığını sö ; yledi .
Samsun ' a uzun yıllar katkı verecek bü ; yü ; k bir projenin protokolü ; nü ; n imzalanacağını ifade eden Vali Gü ; zeloğlu , şunları kaydetti :
' Samsun da peş peşe gerç ; ekleştirilen , heyecanlandıran bir ç ; ok ç ; alışma var . Samsun ' u bü ; yü ; k bir geleceğe taşımanın şü ; phesiz bu gü ; zel ç ; alışmaları sizlerle paylaşmanın heyecanı ile yola devam ediyoruz . Bilinç ; li bakan ve bu anlamda arka planını gö ; ren gö ; zler iç ; in ç ; ok bü ; yü ; k dö ; nü ; şü ; m ve gelişimin habercisidir bu ç ; alışmalar . '
Geç ; mişe ö ; zlem duyarak , ağıt yakarak ve sü ; rekli bulunulan yerde kalarak geleceğin hazırlanamayacağını belirten Vali Gü ; zeloğlu , şö ; yle devam etti :
' Ekonomik ve sosyal gelişmeler , temenni ederek değil gerç ; ekç ; i tespitler ü ; zerinde dü ; şü ; nü ; lerek hazırlanması gereken ç ; alışma ve projelerdir . Duygu , gerekli olduğu kadar akılla buluşmadıkç ; a geleceğe ne kişiyi , ne semti ne de ü ; lkeyi taşıyamaz . Dilek ve temenni , başlamak iç ; in ne kadar ö ; nemliyse , bitirmek iç ; in asla yeterli değildir . Bu projeyi 4 yıldır her zeminde tartışıyoruz . Samsun ' da bir fuar , Samsun ' a ö ; zgü ; ve Samsun ' la sınırlı bir fuar olmayacaktır . Samsun Fuar ve Kongre Merkezi Projesi , sadece Samsun ' u ç ; evreleyen illerle de sınırlı kalmayacak .
Bu fuar , uluslararası anlamda Karadeniz kıyı ç ; anağındaki ü ; lkelerin ve bunun gerisinde ki ü ; lkelerin Karadeniz ü ; zerinden gerç ; ekleştirecekleri bü ; tü ; n mal ve hizmet akışının buluşmasının adresi olacaktır . '
Samsun Bü ; yü ; kşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz , OMÜ ; Rektö ; rü ; Prof . Dr . Hü ; seyin Akan ve TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu da projeyle ilgili değerlendirmelerde bulundu .
Konuşmalar sonrasında proje paydaşları kurum temsilcileri tarafından protokol imzalandı .