Moskova'da Hz. Muhammed'in Doğum Günü İçin Lazerli Kutlama

Son Peygamber Hz. Muhammed'in doğumunun yıldönümü dolayısıyla bu yıl Moskova'da düzenlenen kutlamalara lazer gösterisi damgasını vurdu.

Rusya, Müftüler Konseyi'nin Nadejda Kültür Vakfı ile ortaklaşa olarak Moskova'daki Kosmos Hoteli konser salonunda düzenlediği Mevlid En-Nebi programı muhteşem bir lazer gösterisine sahne oldu. Aralarında Müslüman ülke büyükelçileri, Rus resmi yetkililerin de bulunduğu farklı inanç ve milletleri temsil eden binden fazla kişinin katılımıyla düzenlenen Mevlid En-Nebi programı, lazer gösterisinin ardından Kur'an-ı Kerim okunuşu, Rusya Müftüsü Ravil Gaynutdin'in konuşması ve konser programıyla devam etti.
Program bitiminde İHA'ya açıklamada bulunan Rusya Bilimler Akademisi üyesi Nail Alekberov isimli ziyaretçi, "Bugünkü programı çok beğendim. Gerçekten Hz. Muhammed'e bize getirdiği din ve verdiği öğütler için borçluyuz. Böylesi güzel bir günü dostlarla birlikte kutlamak bana ayrı bir mutluluk verdi" dedi.
Basına açıklamada bulunan Rusya Müftüler Konseyi Başkanı Ravil Gaynutdin ise, "Peygamberimizin doğum gününü kutlu doğum haftası olarak her sene coşkuyla kutluyoruz. Fakat bugünkü etkinlikte önemli olan farklı inançlara sahip insanlara Peygamberimiz hakkında doğru bilgi vermek ve bugünkü sevincimizi onlarla paylaşmaktır. Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimizi tanımak ve tanıtmak hepimizin kutsal borcudur" şeklinde konuştu.
Bu arada program vesilesi ile bir mesaj gönderen Federal Konsey Başkanı Sergey Mironov Müslümanların Mevlit Kandili'ni kutlarken, program ziyaretçiler arasında yapılan umre hediyesi çekilişiyle sona erdi.