Bakan Akdağ, Tıp Bayramını Beah Çalışanlarıyla Kutladı

Sağlık Bakanı Prof

Bakan Akdağ, Tıp Bayramını Beah Çalışanlarıyla Kutladı
  Sağlık Bakanı Prof . Dr . Recep Akdağ , Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi ' nin , 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Palandöken ' de düzenlediği etkinliğe katıldı . Sağlık alanında son 7 , 5 yıl içinde önemli gelişmeler kaydettiklerini söyleyen Akdağ , " Tutar mı bilmiyorum ama bu ' Tıp Bayramı ' yerine ' Sağlık Bayramı ' ifadesini ben öneriyorum . Çünkü tıp bayramı deyince hep tabiplerin bayramı olarak kutlandı . Bunu biraz genişletmenin önemli olduğunu düşünüyorum . Bir ekip çalışması yaptığımıza göre bunun daha iyi olacağını düşünüyorum " dedi .
Bakan Akdağ , konuşmasına şöyle devam etti : " Biz çok iyi bir program hazırladık ve sabahlara kadar çalıştık . Birçok ülkeyi inceledik ve kendi yapımıza uygun bir Türkiye modeli oluşturduk . Bu tepkilere , çalkantılara yol açtı . Yapılan işlerin hepsi yüzde yüz doğru muydu? İnsanın olduğu yerde tabii yanlışlar da olabilir . Son 7 , 5 yıl sonra geldiğimiz yerin çok daha iyi olduğunu gördük . İnsanımız çile çekmekten ve finansal yükten kurtuldu . Eskiden sağlık hizmeti almak için hastanelere gelen ve yoksullaşan çok sayıda insan vardı Türkiye ' de . Her bin hanenin 15 ' i bu sebeple yoksul hale gelmişti . Çok şükür insanımız bundan kurtuldu . Yaptığımız çalışma en büyük hayırdır . "
" SAĞLIK DA MEMNUNİYET ORANINI ARTIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ "
TÜİK ' in yaptığı çalışmalarda 2003 yılından 2009 yılına gelinceye kadar memnuniyetin en yüksek oranda sağlık alanında gerçekleştiğini kaydeden Akdağ , " 2003 ' te vatandaşın kamu sağlık hizmetlerinden memnuniyet oranı yüzde 39 ' du . 2009 yılında yüzde 65 oldu ve son 3 yıldır , 2007 ' de yüzde 66 , 2008 ' de yüzde 64 ve 2009 yılında ise yüzde 65 oldu . Yani bir platoya ulaştık . Önümüze yüzde 70 hedefini koyduk . 2012-2014 yılları arasında memnuniyet oranını yüzde 70 ' e çıkaracağız " dedi .
Sağlık alanında gelinen noktanın çok iyi olduğunu söyleyen ve sağlık alanında uygulanan sistemin , Dünya Sağlık Örgütü tarafından da örnek gösterildiğini belirten Akdağ , konuşmasını şöyle sürdürdü :
" Sağlık çalışanlarıyla , hazırladığımız bu program arasına adeta bir düşmanlık sokmak isteyenler çok oldu . Zorlu da bir süreç yaşadık . Bakan olarak , programı yürüten kişiler olarak , vatandaşı korumak adına yaptıklarımız sağlık çalışanlarının aleyhine gibi algılandı . Tabii ki niyetimiz bu değildi . Sağlık çalışanlarıyla aynı bir noktaya gelebildik . Tabii kültürün değişmesi çok zordur . Bu kültür , zihniyet değişikliğini birlikte gerçekleştirirken zaman zaman bazı kavşaklarda karşı karşıya geldiğimiz oldu . Ama bunun böyle olmadığı bu gün ortaya çıkmıştır . "
Sağlık Bakanı Prof . Dr . Recep Akdağ , Tam Gün Yasası ile ilgili olarak da " Burası bizim hastanemiz , burayı verimli kıldıkça , burada başarılı şeyler ürettikçe hem halkımız memnun olur hem Allah ' ın rızasını kazanırız hem de kendimiz kazanabiliriz . Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi ' nde 147 uzman , 20 ' nin üzerinde pratisyen hekim var . Muayenehanesi olan doktor sayımız çok az . Biz insanlarımızı zorlamıyoruz . Demek ki biz doğru bir şey yaptık . " dedi .