Sarıkaya'da İstiklal Marşı'nın Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Töreni Düzenlendi

Yozgat'ın Sorgun İlçesinde 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma töreni düzenlendi.

Sarıkaya'da İstiklal Marşı'nın Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Töreni Düzenlendi
Sorgun Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürlüğü'nün hazırlamış olduğu program hükümet Konağı Önünde Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Daha sonra Sorgun Anadolu lisesi öğretmenleri ve öğrencileri tarafından organize edilen program, İlyas Arslan tiyatro salonunda devam etti. Programa Kaymakam Ertuğrul Kılıç, Garnizon Komutanı Binbaşı Zafer Erşahin, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Emniyet Müdürü Ali Çamayaz, Ticaret Odası Başkanı Ömer Yücel, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Programda slayt gösterisi ile Mehmet Akif Ersoy'un hayatı anlatıldı. Daha sonra Yusuf Şener, M.Akif Ersoy'un eserlerinden 'bülbül' adlı şiirini okuyarak konuklara duygusal anlar yaşattı. Program Anadolu Lisesi Müdürü Nazmi Yüksel tarafından Mehmet Akif Ersoy'un hakkında yaptığı konuşma ile devam etti.
Sorgun Anadolu Öğretmen Lisesi öğretmenlerinin ve öğrencilerinin düzenledikleri etkinliklerden dolayı Kaymakam Ertuğrul Kılıç ve Belediye Başkanı Ahmet Şimşek tarafından öğretmen ve öğrencilere hediyeler verildi.
Sorgun Kaymakamı Ertuğrul Kılıç, Mehmet Akif Ersoy'u anmanın heyecanı içindeyiz diyerek programı düzenleyen öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.