Gümüşhane'de İstiklal Marşı'nın Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Etkinliği

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü nedeniyle Gümüşhane'de bir dizi etkinlik düzenlendi.

Gümüşhane'de İstiklal Marşı'nın Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Etkinliği
Kanuni Ticaret ve Anadolu Ticaret Meslek Lisesi tarafından hazırlanan program Atatürk Kültür Merkezi'nde icra edildi. Programın açılış konuşmasını yapan Kanuni Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Murat Eskicioğlu, milli şair Mehmet Akif Ersoy'la ilgili katılımcılara bilgi verdi. Eskicioğlu, milli şairin milli mücadeleye katılır katılmaz ilk yaptığı şeyin halkı milli mücadelenin yanına çağırmak olduğunu ifade ederek, "Akif, Anadolu'da birçok köy ve kasabada gezerek halkı milli mücadeleye çağırdı. Mehmet Akif rahmetle anılacak büyük bir şair ve edebiyatçıdır. Kendisini rahmet ve minnetle anıyoruz" diye konuştu.
Programda daha sonra Mehmet Akif Ersoy'un hayatı önce sunum eşliğinde daha sonra temsil ile anlatılarak, şiirleri öğrenciler tarafından seslendirildi. Akif'in dilin kullanımındaki hassasiyeti, hazır cevaplığı ve İstiklal Marşı'nın kabul edilişi öğrencilerin temsili ile anlatıldı.
Programa Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Fuat Kömürcü, Belediye Başkan Vekili Mahmut Bilal Özdener, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İhsan Günaydın, Cumhuriyet Başsavcısı Abidin Bozkan, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Halil Yüksel, İl Genel Meclisi Başkanı Sebahattin Çobanoğlu, Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım, kamu kurum müdürleri, askeri ve mülki erkan, okul müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.