Tutso, Meclis Salonunu Sgk'ya Tahsis Etti

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası, üyeleri ve esnaflar için odanın meclis salonunu 3 yıl bedelsiz olarak Manisa Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü'ne şube açılması için tahsis etti.

Bugün Faruk Aydın başkanlığında olağan üstü toplanan TUTSO Meclisi, gündemin tek maddesi olan meclis toplantı salonunun SGK'ya tahsisini görüştü. Geçmiş toplantılarda odanın meclis salonun 1 yıl bedelsiz ve daha sonrası için bin TL aylık bedel ile Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) verilmesi oylanmış ve kabul edilmişti Ancak SGK tarafından prosedürün bu şarlar ile uzun süreceği bilgisine ulaşan TUTSO meclisi, olağanüstü toplanarak bu kararda değişikliğe giderek 3 yıl bedelsiz olarak meclis toplantı salonunun SGK'ya verilmesini oy birliği ile kabul etti.
Toplantıda konuşan TUTSO Meclis Başkanı Faruk Aydın, "Geçmiş toplantılarımızda odamızın meclis salonunu 1 yıl ücretsiz 1 yıldan sonra ise bin TL aylık bedel ile SGK'ya verilmesini oy birliği ile kabul etmiştik. Ancak bu koşullarda sürecin uzayacağı düşüncesiyle bugün olağanüstü toplandık. Turgutlu esnafının, üyelerimizin ve emeklilerin Manisa'ya gitmelerini önlemek ve süreci hızlandırmak amacı ile meclis salonumuzu 3 yıl bedelsiz olarak SGK'ya vermeyi uygun gördük. Turgutlulular böylelikle hizmete yorulmadan daha çabuk ulaşabilecekler." dedi.
Bu arada, gerekli yazışmaların ardından SGK Turgutlu Şubesi'nin kısa süre içerisinde Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası'nda faaliyet vermeye başlayacağı öğrenildi.