Turhan Selçuk ismi Milas'ta yaşayacak

Muğla'nın Milas ilçesi doğumlu olan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden ünlü karikatürist Turhan Selçuk ismi ilçede adına açılacak karikatür evinde yaşatılacak.

Turhan Selçuk ismi Milas'ta yaşayacak
Dünyada ve Türkiye'deki karikatüristler içinde önemli bir yere sahip olan Turhan Selçuk'un ismi Milas'ta yapılacak olan karikatürist evinde yaşatılacak. Abdülcanbaz karakterinin babası ve Karikatürcüler Derneği'nin kurucularından Turhan Selçuk, geçtiğimiz pazartesi günü karın içindeki aort damarında genişleme teşhisiyle tedavi altına alınmış ve stent takılmıştı. Aort damarında yırtık olduğu tespit edilen Selçuk'un Yoğun Bakım Ünitesi'nde solunum makinesine bağlı olarak uyutuluyordu. Selçuk, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
Selçuk'un ölümü dünyaya geldiği Milas'ta büyük bir üzüntüye neden oldu.Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, daha önce gerçekleştirilen bir toplantıda Hacı Ali Ağa Konağı'na açılacak olan karikatür evinin adının Turhan Selçuk Karikatür Evi olacağını söylemişti. Bu konudaki çalışmaların devam ettiğini ve onun ismini 23 Nisan'da Hacı Ali Ağa Konağı'nda yapacak açılışla yaşatacaklarını ifade eden Tokat, ilçedeki bir sokağa da isminin verilebileceğini belirtti.
TURHAN SELÇUK KİMDİR?
Turhan Selçuk 1922'de Milas'ta doğdu. Türk mizahının önde gelen isimlerinden olup Türkiye'de mizaha yön veren karikatüristlerden biridir. Türkiye'de Semih Balcıoğlu ve Ferit Öngören ile beraber Karikatürcüler Derneği'nin kurucularındandır. İlk olarak Akbaba'da çalışmaya başlamış, ondan sonra Aydede, Yön, Devrim Örneği gibi dergilerde ve Milliyet, Akşam gibi günlük gazetelerde çalıştı. Özellikle Abdülcanbaz tiplemesi çok ün kazandı. Türkiye ve Avrupa'da birçok müzede karikatürleri sergilendi. Halen Cumhuriyet gazetesinde çizmekteydi. Gazeteci-yazar İlhan Selçuk'un kardeşidir.