Ak Parti İl Başkanı Kabak'tan Muhtarlara Müjde

AK Parti İl Başkanı Ömür Kabak, Konak ve Buca ilçelerine bağlı mahalle muhtarlarını İl Başkanlığında ağırlayarak sıkıntılarını dinledi

Ak Parti İl Başkanı Kabak'tan Muhtarlara Müjde
AK Parti İl Başkanı Ömür Kabak, Konak ve Buca ilçelerine bağlı mahalle muhtarlarını İl Başkanlığında ağırlayarak sıkıntılarını dinledi. Ziyarete; Türkiye Muhtarlar Derneği İzmir Şube Başkanı ve Mithatpaşa Mahallesi Muhtarı Hasan Baykal, Menderes Mahallesi Muhtarı Nermin Eren, Umurbey Mahallesi Muhtarı Fatma Kaçaro, Kültür Mahallesi Muhtarı Nurdan Metin, Alsancak Mahalle Muhtarı Hicran Akuzun, Ulubatlı Mahalle Muhtarı Mehmet Tireli katıldı. AK Parti hükümeti icraatlarinde muhtarlara çok güzel hizmetler verildiğini ifade eden İzmirli muhtarlar, ''Yaptığınız güzel şeyler var. Ama reklamını yapmıyorsunuz" dediler.
Muhtarlar adına Kabak'a sıkıntılarıyla ilgili bir dosya veren Türkiye Muhtarlar Derneği İzmir Şube Başkanı Hasan Baykal, muhtarların Bağkur'lu yapan yasada bazı değişiklikler yapılması gerektiğini vurguladı. Baykal, "Mahalle muhtarlarımızın bir kısmı Bağkur'lu olması nedeniyle sıkıntı yaşıyor. Çünkü dul yetim aylığı alan, kendisi emekli olmadığı halde aile fertlerinin sosyal güvencesinden faydalanan muhtarlarımız bulunmaktadır. Muhtarları sosyal güvenlik şemsiye altına alan yasa mutluluk verici. Fakat bizler, Bağkur'lu olmak isteyen muhtarlarımızın müracaatları halinde 'kendi istekleriyle' bu yasadan yararlanmalarını istiyoruz. Umuyoruz ki Sayın Bakanımız, bu yasayı tekrar gözden geçirerek, bu mağduriyeti ortadan kaldırır" dedi.
Muhtarların Bağkur'la ilgili sorununun Bakanlıkla ilgili olduğunu belirten Kabak, "Bu yasanın çıkarılması, muhtarlarımızın özlük haklarına olumlu katkı sağlasın diye yapılan, iyi niyetli bir çalışmanın neticesidir. Sıkıntınızla ilgili elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Önümüzdeki aydan itibaren bölge mahalle muhtarlarımızı ilimize davet edip, bir İzmir milletvekilimizle birlikte toplantı yapacağız. Hem muhtarların özlük hakları ile ilgili sorunlarını hemde ilgili mahallelerindeki sıkıntılarını gündeme getirme olanağı sağlayacağız" dedi.