Toyota Türkiye üretiminde sedana dönüyor

Toyota, Auris ve Corolla Verso'nun üretildiği Türkiye fabrikasında yeni bir model üretimi için hazırlıklara başladı. Modelin sedan bir otomobil olması planlanıyor

Toyota Türkiye üretiminde sedana dönüyor
Yaklaşık 8 milyon aracı geri çağırmasıyla dünya gündemine oturan Japon Toyota, küresel ekonomik krizle birlikte yavaşlayan Adapazarı fabrikasını yeniden hızlandırıyor.

Auris ve Corolla Verso üretilen Adapazarı fabrikasında yeni bir modelin üretimi için hazırlık başladı. Toyota Avrupa Ürün Geliştirme, Planlama ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdürü Duncan McMath, fabrikada yeni gövde versiyonları üretileceğini açıkladı.

Modelin kapsamı hakkında ise bilgi vermeyen McMath, yeni modeli "Bagajlarınıza daha çok yer bulacağınız bir model" olarak tanımladı.

Bu da yeni modelin sedan bir otomobil olacağı yorumlarına neden oldu. Toyota, 2007 yılında Corolla Sedan'ın Türkiye'deki üretimini durdurmuştu.

Aynı dönemde McMath, yıllık 150 bin adetlik üretim kapasitesi bulunan Adapazarı fabrikasında üretimin düşmeyeceğini, tam tersine yeni gövde versiyonlarıyla üretimin artacağını söyledi.