Kütahya Meslek Yüksekokulu'nun Ab Projesi Kabul Edildi

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Kütahya Meslek Yüksekokulu'nun (KMYO) hazırladığı AB projesi kabul edildi.

Kütahya Meslek Yüksekokulu'nun Ab Projesi Kabul Edildi
AB Eğitim ve Gençlik Programı kapsamında, Avrupa'nın değişik ülkelerinden mesleki eğitim uzmanları Kütahya'ya gelerek, Kütahya Meslek Yüksekokulunda 18 Kasım 2010 ile 22 Kasım 2010 tarihleri arasında, "Mesleki Eğitimin El Becerilerinin Gelişimindeki Rolü" konusu başlığı altında eğitim alacaklar ve incelemelerde bulunacaklar.
KMYO Müdürü Doç.Dr. Gülten Gümüştekin konu ile ilgili yaptığı açıklamada, kabul edilen AB projesi kapsamında Avrupa'nın değişik ülkelerinden gelen mesleki eğitim uzmanlarının Dumlupınar Üniversitesi Meslek Yüksekokulları'nda uygulanan mesleki eğitim programları konusunda bilgilendirileceklerini belirtti. Gümüştekin, ayrıca Dumlupınar Üniversitesi Meslek Yüksekokulları'nın program çerçevesince tanıtılacağını, Kütahya'nın tarihi ve kültürel yerlerine ziyaretler gerçekleştirileceğini ifade etti.
Gümüştekin, "KMYO'nu uluslararası boyuta taşıyacak olan bu proje ile hem Üniversitemizin ve Meslek Yüksekokulumuzun hem de Kütahya'nın tanıtımına katkı sağlayacağız. Bu eğitimin tanıtımı tüm Avrupa'da Avrupa Mesleki Eğitim Gelişim Merkezi (CEDEFOP) tarafından yapılmaktadır. Eğitime 10 eğitimci katılacaktır. Böyle bir eğitime ev sahipliği yapmamız bizleri mutlu etmektedir. Bundan sonra da uluslararası eğitimlerimizin sürebilmesi için gereken alt yapıya sahibiz" dedi.