Gülnar'da kar hayatı olumsuz etkiliyor

Mersin'in Gülnar ilçesinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor.

Gülnar'da kar hayatı olumsuz etkiliyor
Yayla, köy ve beldelerden ilçe merkezine gelen yolcu otobüsleri, aşırı kardan dolayı zor anlar yaşıyor.

Köylere Hizmet Götürme Birliği Şefi Mehmet Kunya, aşırı kar yağışı nedeniyle Köseçobanlı ve Kuskan beldeleri ile Demirözü, Akova, Bardat, Bereket, Söğüt, Dayıcık ve Şeyhömer köylerine ulaşımın güçlükle sağlandığını söyledi.

Kunya, "Ekiplerimiz bütün köy yollarını açmak için çalışmalarını sürdürüyor. Temizleme çalışmalarının yanında trafiği tıkayan araçları da kurtarıyoruz. İlçeye ulaşımın sağlanması için kar temizleme çalışmaları devam ediyor. Özellikle Köseçobanlı beldesi rakımı yüksek olduğundan dolayı aşırı yağış alan bölgelerimiz arasında yer alıyor." dedi.

Karayolları Silifke Şube Şefi Malik Çalışır da Gülnar, Silifke, Mut ve Ermenek karayollarının aşırı kar yağışı altında bulunduğunu ifade ederek, "Bu yollarımızın tamamında ekipmanlarımız çalışmalarını sürdürüyor. Önce temizleme ve sonra tuzlama çalışmaları yapıyorlar. Araçlar zincirsiz çıktığı için yollarda araçlardan kaynaklanan kapanmalar oluyor. Çalışmalarımızda güçlük çekiyoruz. Kar yağışının devam ettiği karayollarımızda sürücülerimizin zincirsiz yola çıkmamasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

Otobüs şoförlerinden Veysel Beşkir ise sabahın erken saatlerinde yola çıktıklarını belirterek, "Şu an yol açma çalışmaları sürüyor. Yollar açılsa bile zincirsiz çıkan araçlar zorluk çekiyor." diye konuştu.