1 Milyon öğrenciye anti bakteriyel sabun

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülen projede 1 Milyon öğrenciye anti bakteriyel sabun dağıtılacak.

İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz, İl Sağlık Müdürlüğü ve Evyap Grubu işbirliği ile başlatılan "Sağlıklı Eller Mutlu Çocuklar" kampanyasının açılışı 2.Yarıyılın ilk gününde Şişli Resneli Niyazi Bey İlköğretim okulunda gerçekleşti. İl Milli Eğitim Müdürümüz Dr. Muammer YILDIZ, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali İhsan DOKUCU ve Evyap Grubu adına da Pazarlama Grup Başkanı Mustafa ARIN`ın katıldığı programa basın da yoğun ilgi gösterdi.

Törende Konuşan İl Milli Eğitim Müdürümüz Dr. Muammer YILDIZ, göreve geldiğimde başlangıcı beni pek hoş olmayan bir şekilde karşılayan H1N1 virüsü ile yapmıştık. Alınan tedbirlerle umulanın aksine kolay ve problemsiz atlattığımız dönemin ardından 2 yarı yıla virüs endişesi olmadan başladık, bu yeni dönemin tüm öğretmen, öğrenci ve velilerimize hayırlı olmasını diliyorum dedi.

H1N1 virüsü olmasa da bu temizlik projesi başlatılacaktı diyen YILDIZ. Okullarımız kendi imkanları ile öğretmen veli işbirliğinde temizlik malzemesi, sıvı sabun almışlardı ama bu proje farkındalık oluşturdu, el yıkama alışkanlığı sayesinde virüsü arkada bıraktık şeklinde görüşlerini ifade etti.

İl Milli Eğitim Müdürümüz Dr. Muammer YILDIZ kampanyaya katkıda bulunan İl Sağlık Müdürlüğü ve Evyap Grubuna ve Şişli İlçesindeki Eğitim çalışmalarına desteklerinden dolayı Şişli Belediye Başkanı Mustafa SARIGÜL`e teşekkür etti.

Gazetecilerin öğretmen atamaları ile ilgili sorularını yanıtlayan YILDIZ, Şubat ayında atama yapılacağına dair bir kanun ya da yönetmelik olmadığını, ama gelenek olarak her yıl Şubat ayında atama yapıldığını söyledi. Ama bu yıl T.B.M.M. ayrı bir yürütme ile bu atamayı 2 ay öncesine çekerek yeni öğretmenlerin 2. Yarıyıla hazır bir şekilde başlamalarını sağlamıştır. Meclisimize bu konuda Teşekkürlerimizi sunuyoruz diyen YILDIZ, İstanbul`da öğretmen açığı bulunmadığını öncelikli kadrolu öğretmenlerimiz olmak üzere sözleşmeli ve ücretli öğretmenlerimiz sayesinde hiçbir dersin boş geçmediğini bildirdi.

Program ile sabun dağıtım kampanyasına Şişli Resneli Niyazi Bey İlköğretim okulundan başlanmış oldu.