Şırnak Valisi Yerlikaya Silopi Ve Cizre'de İncelemelerde Bulundu

Şırnak Valisi Ali Yerlikaya Silopi ilçesinde yapımı devam eden okulları ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Şırnak Valisi Yerlikaya Silopi Ve Cizre'de İncelemelerde Bulundu
  İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı Ahmet Bilen ile birlikte çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Silopi ' ye gelen Vali Ali Yerlikaya , Silopi Kaymakamı Aydın Abak , İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ercan Atasoy , İlçe Emniyet Müdürü Nusret Kapaklıkaya , İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Bayar , Milli Eğitim Şube Müdürleri Sait Uysal , Battal Açıkgöz , Salim Altürk ve diğer görevliler tarafından karşılandı . Vali Yerlikaya , 2010 yılında faaliyete girmesi planlanan okullarda incelemede bulundu .
İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Bayar ile müteahhit firma yetkililerinden okulların durumu hakkında bilgi alan Vali Yerlikaya , bina içerisinde bulunan birimleri tek tek gezdi . Burada kısa bir açıklamada bulunan Vali Yerlikaya , " Yeni yapılan okullarımızdaki eksiklikleri yerinde görüp , bunların en kısa sürede giderilmesini sağlamak amacı ile Silopi ' ye bir ziyaret gerçekleştirdik " dedi .
Vali Yerlikaya ve beraberindekiler daha sonra 93 Yataklı Silopi Devlet Hastanesi ' ni ziyaret etti . Hastane Başhekimi Hakan Tokur tarafından karşılanan Yerlikaya daha sonra hasta ve hasta yakınlarını ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu . Başhekim Tokur ' dan hastane hakkında bilgi bilgi alan Yerlikaya , ilçedeki incelemelerini tamamlayarak Cizre ' ye geçti .
Vali Yerlikaya Cizre ' de eski kaleyi ziyaret etti . Daha önce güvenlik güçleri tarafından Hudut Taburu olarak kullanılan , 15 Şubat ' ta boşaltılan ve Turizm ve Kültür Bakanlığı ' na devredilip halka açılması planlanan Cizre Kalesi ' ndeki incelemeleri Yerlikaya , Cizre Kaymakamı Cihan Demirhan , İlçe Emniyet Müdürü Ali Aydın Akkoca , ilçe Mal Müdürü Can Polat ve İlçe Özel İdare Müdürü Faruk Özervarlı eşliğinde gerçekleştirdi .
Vali Yerlikaya daha sonra inceleme ve temaslarını tamamlayarak Şırnak ' a hareket etti .