Vali Altıparmak; 'Bireylerin Sağlığı Önemli'

Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, sağlıklı toplumun oluşturulmasında bireylerin sağlığının birinci derecede öneme sahip olduğunu belirtti.

Vali Altıparmak; 'Bireylerin Sağlığı Önemli'
Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Mart ayının ilk haftasının Yeşilay Haftası nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı. Dr. Altıparmak, yaptığı açıklamada: "Sağlıklı bir toplumun oluşturulmasında, toplumu oluşturan bireylerin sağlığı, birinci derecede hayati önem arz etmektedir. Sigara ve alkollü içecekler dahil olmak üzere, bireylerde madde bağımlılığına neden olan tüm alışkanlıkların önlenmesi için, Yeşilay Derneği, çeşitli kişiler ve kuruluşlarla işbirliği içinde ülkemiz genelinde başarılı çalışmalar yapmaktadır. Madde bağımlılığına karşı mücadele eden, destek veren ve duyarlı çalışmalar yapan tüm kişi ve kuruluşları kutluyorum." dedi.
Ülkemizin geleceği olan gençlerin, madde bağımlısı haline gelerek ruhen ve fiziken hasta birer birey olmamaları için uyuşturucu tacirlerine karşı, toplumun tüm katmanlarının daima uyanık olması ve gençlerin madde bağımlılığına karşı kararlı mücadele vermesi gerektiğini kaydeden Dr. Altıparmak, açıklamasına şöyle devam etti: "İlimizde uyuşturucu tacirlerine karşı güvenlik kuvvetlerimizin kararlı ve başarılı çalışmalarıyla mücadele verilmektedir. Özellikle geleceğimiz olan gençlerimizin uyuşturucudan ve tüm madde bağımlılığına karşı mutlaka korunmaları gerekmektedir. Bunun içinde, tüm yöneticilerin, öğretmenlerin, anne ve babaların ve çevredeki diğer kişilerin ve güvenlik kuvvetlerimizin önemli görev ve sorumlulukları bulunmaktadır. Bu konuda inançla, özveriyle ve kararlılıkla mücadele eden tüm kişi ve kuruluşları kutluyorum. Ülkemizin geleceği olan gençlerimize ve toplumu oluşturan tüm bireylere, madde bağımlılığından uzak, sağlıklı ve huzurlu bir yaşam diliyorum."