Sakız Yolunda Şantiye Kuruluyor

Sinop'un Ayancık ilçesini Boyabat üzerinden Anadolu'ya bağlayan 55 kilometrelik Yenikonak-Sakız yolundaki iyileştirme projesi mart ayı sonu itibariyle başlıyor.

Sakız Yolunda Şantiye Kuruluyor
Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün, geçen günlerde tekrar programa alınan iyileştirme projesi kapsamında müteahhit firma tarafından şantiye kurma çalışmasına başlandığını söyledi. Müteahhit firma yetkilileri ve Karayolları teknik ekibinin güzergahta gerçekleştirdiği inceleme çalışmalarına katılan Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün, şantiyenin Bakırlızaviye köyü civarında kurulacağını ve müteahhit firmanın zengin bir araç parkıyla çalışacağını belirtti. Ergün, "İlk etapta Yenikonak ile Kuşlarbaşı mıntıkası arasındaki 14 kilometrelik etabın iyileştirme çalışması başlatılacak. Karayolları denetiminde yapılacak çalışma kapsamında ödeneğin en üst seviyede çıkması için çalışma ve takiplerimiz devam ediyor" dedi.
Mevcut haliyle vatandaşı çileden çıkartan 55 kilometrelik Yenikonak-Sakız yolunun iyileştirilmesi ile ilçe halkının büyük bir ıstıraptan kurtulacağını kaydeden Belediye Başkanı Ayhan Ergün, "Şu anda Ayancık'ın bir hayali daha gerçek oluyor. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.