Sosyal Hizmetlerden Eleştirilere Cevap

Samsun İl Sosyal Hizmetler Müdürü Adnan İpekdal, bir sendika temsilcisinin kurumla ilgili yaptığı iddialara cevap vererek, 'Sendika mensubu veya başkanı olmak sorumsuz davranma, yanlış beyanda bulunma hakkını vermez' dedi

Sosyal Hizmetlerden Eleştirilere Cevap
Samsun İl Sosyal Hizmetler Müdürü Adnan İpekdal, bir sendika temsilcisinin kurumla ilgili yaptığı iddialara cevap vererek, "Sendika mensubu veya başkanı olmak sorumsuz davranma, yanlış beyanda bulunma hakkını vermez" dedi.
İl Müdürlüğü'nde basın açıklaması yapan Adnan İpekdal, müdürlükte ve bağlı kuruluşlarında Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) üyelerine yönelik baskı ve sindirme yapıldığı iddiasının tamamen asılsız ve hukuki dayanağı bulunmadığını söyledi. Hizmetlerde ve uygulamalarda hiçbir şekilde sendika üyeliği veya benzeri durumların dikkate alınarak görevlendirmelerin yapılmadığını belirten İpekdal, "Sosyal hizmet alanında yeni uygulama modellerinin tespitiyle birlikte, il müdürlüğünde beliren personel ihtiyacı zorunlu olarak, öncelikle var olan kuruluşlardan karşılanmaktadır. İl müdürü ve müdür yardımcıları her hangi bir sendika üyesi değildir. Herhangi bir sendikanın lehinde ya da aleyhinde bir imada dahi bulunmamıştır. Sendika üyesi personele baskı yapıldığı tamamen asılsızdır. Diğer personel atamalarıyla ilgili görevlendirmeler de hukuki kapsamda yapılmış ve iddia edildiği gibi değildir" dedi.
Haksız ve yanlış açıklamalarda bulunan kamu görevlisinin Sosyal Hizmetler bünyesinde çalıştığına dikkat çeken İpekdal, "Sosyal Hizmetler, sosyal ve ekonomik yoksulluk içerisinde olan çocuk, yaşlı, özürlü ve kadınlarımıza hizmet veren önemli bir kurumdur. Böyle bir kurum ve personelinin kamuoyu nezdinde mesnetsiz mütalaalarla yıpratılması devlet memuru ciddiyeti ile bağdaşmayan harekettir. Sendika mensubu veya başkanı olmak sorumsuz davran, yanlış beyanda bulunma hakkını vermez. İlgili personel hakkında idari inceleme başlatılmıştır. Her türlü idari ve hukuki takip yapılacaktır" diye konuştu.