Japonya'nın Milli Sembolü Sakura Fidanı Toprak İle Buluştu

'2010 Türkiye'de Japonya yılı' etkinlikleri kapsamında, Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde gerçekleştirilen tören ile Japonya'nın simge ağaçlarından Sakura fidanı Gazeteci İsmail Sivri anıtının bahçesine dikildi

Japonya'nın Milli Sembolü Sakura Fidanı Toprak İle Buluştu
'2010 Türkiye'de Japonya yılı' etkinlikleri kapsamında, Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde gerçekleştirilen tören ile Japonya'nın simge ağaçlarından Sakura fidanı Gazeteci İsmail Sivri anıtının bahçesine dikildi.
'Uluslararası İşbirliği ve Eğitim Derneği (AICAT)' tarafından yürütülen Sakura projesi kapsamında 3 yıl içinde Türkiye'nin çeşitli bölgelerine 3 bin adet sakura fidanının dikilmesi hedefleniyor. Öğrencilerin ilgi gösterdiği törende Japonya'nın İstanbul Başkonsolosu Katuyoshi Hayashi ve Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan fidanı birlikte toprak ile buluşturdular. Başkonsolos Katuyoshi Hayashi, Japonya'nın milli sembolü olan Sakura ağaçlarının her baharda çiçek açmasının Türk ve Japon halkları arasındaki dostluğun büyük bir coşkuyla hatırlanmasına neden olmasını diledi.
Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan da, keyifli bir buluşma yaşadıklarını belirterek şöyle konuştu, "Japonya,bizim her zaman sevdiğimiz sıcak kanlı insanların olduğu bir toplum. Mevsimlerin değişimi, onun köklü kimliği, aynı zamanda dostluğun barışın ve sevginin de sembolü olacak. Yürekleri pırıl pırıl insanların var olduğu bir toplum. Bizden kilometrelerce uzakta olsa bile varlığının, kimliğinin ve duruşunun burada sergilenmesinden mutluluk duyuyorum. Burada bu Sakura ağacı büyüdükçe, meyvelerini verdikçe, mevsimlerin dönüşümünde yapraklarını döktükçe, insanlara değişimin dönüşümün ve yenilenmenin mutluluğunu verecek. Diğer yandan kökleştikçe Türk ve Japon toplumları arasındaki barış dostluk ve sevginin daha gelişimine katkı sağlamış olacak. Ayrıca hepimizin birey olarak en önemli değerimiz barışa karşı ortak duruşumuzun da kökleşmesi anlamına gelecek"