Byegm Genel Müdürü Melek: 'Türkiye'nin Bölgesinde Artan Gücü Turizmin Yükselmesine Yol Açmıştır'

Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Salih Melek, Türkiye'nin bölgesinde artan gücünün turizmin yükselmesine neden olduğunu belirterek, 'Dünya medyasını yakından takip ediyoruz' dedi.

Byegm Genel Müdürü Melek: 'Türkiye'nin Bölgesinde Artan Gücü Turizmin Yükselmesine Yol Açmıştır'
Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün (BYEGM) katkılarıyla, Turizm Çevre ve Kent Gazetecileri Derneği (TURÇEV) ile Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğinde organize edilen "Uluslararası Medya ve Turizm Sempozyumunda Genel Müdür Salih Melek önemli açıklamalarda bulundu. Dünyanın çeşitli ülkelerinden yaklaşık 50 gazeteci ile Ankara'da yerleşik 13, İstanbul'da yerleşik 12 yabancı basın mensubunun da iştirak ettiği sempozyumda BYEGM Genel Müdürü Salih Melek, Kurumun yabancı medyaya sağladığı kolaylıklar ve Türkiye'nin tanıtımına yönelik çalışmaları konusunda bir sunum yaptı. İngilizce ve Türkçe olarak yabancı basın mensuplarına yapılan tanıtıcı sunumda görsel efektler de kullanıldı.

Sempozyumda sunum yapan Melek, "BYEGM 7 Haziran 1920 yılında başladığı görevini, şu anda çağın ve teknolojinin gereklerine uygun olarak sürdürmektedir. 'Çağdaş demokrasinin ve ifade özgürlüğünün tam manasıyla hayata geçirilmesi, güçlü basın sayesinde mümkün olabilmektedir' ilkesinden hareketle, yerli ve yabancı basın mensuplarının çalışmalarına yardımcı oluyoruz. Ülkemizin tanıtımına katkıda bulunuyoruz. Türkiye'nin politik ve ekonomik gücünün son yıllarda küresel çapta artması ile birlikte ülkemize her alanda ilgi yoğunlaşmış, turist sayısında ve turizm gelirinde büyük artışlar olmuştur. Genel Müdürlüğümüzün amacı Türkiye'nin bölgesinde ve dünyada her alanda ağırlığını ve itibarını artırmak, en iyi şekilde tanıtmaktır. Bu şekilde doğal, tarihi ve turistik güzellikleri ve geniş yatırım imkanları olan, bölgeler ve kıtalar arasında stratejik bir önemi bulunan Türkiye'nin dünyada hak ettiği yeri en kısa sürede almasına katkıda bulunmaktır. Genel Müdürlüğümüz ülkemizi yakından ilgilendiren haber ve yorumları toplamakta, değerlendirmekte ve bunları kamu yetkililerine ulaştırarak, devleti bilgilendirmektedir. Bu bağlamda, Genel Müdürlüğümüz dünya medyasını yakından takip etmekte ve medya alanında dünya ülkeleri ile yakın ilişkiler kurmaktadır. Diğer taraftan Genel Müdürlüğümüz özellikle yerel ve ulusal basınımıza destek vermekte, eğitim seminerleri düzenlemekte ve onların haber ihtiyaçlarını karşılamaktadır" dedi.

BYEGM, etkinlik kapsamında yurt içi ve yurt dışından gelen medya mensupları için basın masası kurarak ülkemizi tanıtıcı kitaplar dağıttı. Genel Müdürlük tarafından görevlendirilen çok sayıda mihmandar sempozyuma katılan konuklara yardımcı oldu.

Turizm ve Medya Sempozyumuna çok sayıda konusunda uzman kişiler katılarak ülkemizin turizm ve medya durumu hakkında bilgi verdiler.