Görele'de Aile Hekimliği Sistemi Ve Geçiş Süreci Bilgilendirme Toplantısı

Giresun'un Görele ilçesinde Aile Hekimliği, Aile Hekimliği Sistemi ve Geçiş Süreci Toplantısı yapıldı.

Görele'de Aile Hekimliği Sistemi Ve Geçiş Süreci Bilgilendirme Toplantısı
Görele Belediyesi Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi Salonu'nda yapılan toplantıya Görele Belediye Başkan Vekili Nurettin Emanet, Görele Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Muhittin Emanetoğlu, Görele Sağlık Grup Başkanı Dr. Muammer Şenol, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Gürsel Bektaş, Görele Halk Eğitim Müdürü Mehmet Menteşe, köy muhtarları ve ilçe halkının katılımları ile gerçekleştirildi.
Yapılan toplantıda Aile hekimliği hakkında bilgiler veren Giresun İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Fazıl Özden, 2010 Haziran ayında Giresun'da aile hekimliğine geçmeyi hedeflediklerini söyledi. Dr. Fazıl Özden, vatandaşların aile hekimlerinden hizmet alabilmesi için öncelikle kayıtlı olması gerektiğini kaydederek "Daha önce sağlık hizmeti aldığı Eski adı Sağlık Ocağı yeni adı Aile Sağlığı Merkezinden öğrenebilirler. Aile hekimlerinde temel amaç, temel felsefe o nüfusa bir aile hekimi vermek ve o nüfusun bütün sağlık sorunlarıyla o ailenin hekimi ilgilenmesi, hatta sağlık danışmanı ve her türlü sağlık hizmeti verecek. Vatandaş başka yerden aldığı sağlık hizmeti konusunda ona fikir sorması ve vermesi arzu edilen durumdur. Geçiş aşamasında bazı karışıklıklar olabilir vatandaşlarımız sağlık hizmetlerini hastanelerden de alabilirler. Altı ay sonra isteyen herkes bizim verdiğimiz aile hekiminden memnun değilse başka aile hekimine gidebilir" dedi
Aile hekimliğine geçiş sürecinde kayıtların sağlıklı olması gerektiğini belirten Dr. Özden, "Her vatandaşımızın T.C. kimlik numaraları ile, en yakın sağlık ocaklarına başvurarak kayıtlarını kontrol etmeleri ya da yaptırmaları gerekmektedir" diye konuştu.
Giresun İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Fazıl Özden, ücretsiz yararlanılabilecek aile hekimliği uygulaması ile hastanelere gereksiz sevkler azalacağını ve hastanelerdeki kalabalık ve kuyruklar ortadan kalkacağını söyledi.
Aile hekiminin tanımını da yapan Giresun İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Özden, "Aile hekimi, tıbbi bakım isteyen kişiye, yaş, cinsiyet ve hastalıktan bağımsız, kapsamlı ve sürekli sağlık bakımı sunmakla sorumlu olan hekimdir" şeklinde konuştu.
Aile hekimliği birçok kolaylığı da beraberinde getireceğini hatırlatan Dr. Özden, "Aile hekimi kişinin ikametine yakındır, kendisine kolay ulaşılır. Kişiler, hekimleriyle güvene dayalı bir ilişki kurabilir, danışmanlık hizmeti alabilir, hastanelere gereksiz sevkler azalır. Hastanelerdeki kalabalık ve kuyruklar ortadan kaldırılabilir; daha kaliteli hizmet imkanı oluşur. Düzenli sağlık kayıt sistemi kurulabilir ve sağlık hizmetleri konusundaki memnuniyet artar" ifadelerini kullandı.