Doğu İllerine Yapılan Uçak Seferlerinin İptaline Kaıder'den Tepki

Bursa'da, Yenişehir Havaalanı'ndan doğu illerine tarifeli seferlerin kaldırılmasına bir tepki de Kars-Ardahan-Iğdır İlleri Kültür ve Dayanışma Derneği'nden geldi.

Doğu İllerine Yapılan Uçak Seferlerinin İptaline Kaıder'den Tepki
Kısa adı KAIDER olan Kars-Ardahan-Iğdır İlleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Recep Çohan, "Trabzon, Erzurum, Antalya ve Diyarbakır'a yapılan seferlerin iptal edilmesi üzücü ve düşündürücüdür. Bizim Anadolu ile olan bağlantımız koparılamaz" dedi.
Yenişehir Havaalanı'nın 2001 yılında hizmete girdiği tarihten bu yana verimli kullanılamadığını, halbuki aralıklarla düzenlenen Trabzon, Erzurum ve Diyarbakır seferlerinde doluluk oranının yüzde 80'lere, hatta yüzde 100'lere vardığını belirten KAIDER Başkanı Çohan, "Sanayi ve turizm şehri olan Bursa'da uçak seferlerinin kaldırılması düşünülemez. Böyle olursa tabii ki biz İstanbul'un taşrası haline geliriz. Biz Kars-Ardahan-Iğdır İlleri Kültür ve Dayanışma Derneği olarak yöremize olan uçak seferlerini geri istiyoruz" şeklinde konuştu.
KAIDER Başkanı Recep Çohan, uçak seferlerinin iptalinde en çok Kars-Ardahan-Iğdır'a gidip gelenlerin etkileneceğini, bunun neticesinde doğu illerine seyahatlerde eskiden olduğu gibi 24 saatlik yolculuklar yapmak zorunda kalınacağını dile getirirken, "Biz seferlerin iptali bir tarafa, sadece Erzurum'a değil Kars'ımıza da sefer konmasını ve devam ettirilmesini istiyoruz. Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın Turizm Haftası'nın açılışını yapmak için Bursa'ya gelecek olmasını Bursa gazetelerinden öğrendik, oysa ne tren ne de uçak ulaşımı bulunmayan Bursa nasıl turizm şehri olur?" diye sordu.
KAIDER Başkanı Recep Çohan, "SunExpres'in seferlerinin Sabiha Gökçen Havaalanına kaydırılması düşündürücüdür. Bunun altında yatan İstanbul baskısı ve İstanbul'un Bursa üzerindeki planlama emelleridir, dayatmasıdır" şeklinde konuştu.