Sunexpres'in Uçak Seferlerini İptal Etmesine Milletvekilinden Tepki

SunExpress'in Yenişehir Havalanı'ndan yaptığı iç hatlar seferlerini iptal etmesine tepki gösteren CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel, 'Bursa'yı Anadolu'dan, Anadolu'yu Bursa'dan koparamazlar' dedi.

Sunexpres'in Uçak Seferlerini İptal Etmesine Milletvekilinden Tepki
Yenişehir Havaalanı'nda bir basın toplantısı düzenleyen Millletvekili Kemal Demirel, Bursa'ya yapılan bu haksızlığın giderilmesi için Bursalıları göreve çağırdığını söyledi. Demirel, "18 Şubat itibari ile Yenişehir'den Trabzon, Erzurum ve Antalya'ya sefer yapan SunExpress'in seferlerini iptal ettiğini öğrendik. Daha önce doluluk oranı yüzde 100 olan Diyarbakır seferleri iptal edilmişti. Biz bunun yeniden açılmasını beklerken şimdi de bununla karşılaştık. Böyle bir şeyi kabul etmek mümkün değil. Zarar etmeyen bu seferlerin neden iptal edildiğini birileri bize anlatsın. Bu durum Yenişehir ve Bursa'ya yapılan bir haksızlıktır. Doluluk oranı çok az olan ve zarar eden havaalanları çalışırken neden Bursa'da seferler iptal ediliyor?" diye sordu.
18 Şubat'ta Erzurum uçağında hiç yer olmadığına dikkat çeken Demirel, "Bursa Türkiye'nin ekonomisine en fazla katkı sağlayan illerin başında gelirken, böyle bir şeyin neden yapıldığınız kimse bilmiyor. Bizim bu havaalanının açılmasında çok emeğimiz oldu. Şimdi de seferlerin iptal edilmemesi için ne gerekiyorsa yapacağız. Ben Bursa milletvekili olarak çağrıda bulunuyorum: Bursa'nın bütün milletvekilleri, sivil toplum kuruluşları, hemşehri derneklerini göreve çağırıyorum. Bu haksızlığın bitmesi için gelin hep birlikte elimizi taşın altına koyalım. Bursa'ya kimse sahipsiz zannetmesin. İktidar partisinin en yetkili organları partilerinin bayramlaşmalarında Yenişehir'den Balkanlara uçuşlar başlayacak diye nutuk atıyor, ama iç hat seferlerinin iptal edilmesi karşısında susuyorlar. İktidarın Ulaştırma Bakanlığı nezdinde hemen bu konuyu çözmesini bekliyoruz" diyerek, yetkililere çağrıda bulundu.
Yenişehir Havaalanı'nın gerek fiziki ve gerekse personel açısından son derece kaliteli olduğunun altını çizen Demirel, "Ama ne hikmetse yıllardan bu yana bir standarda oturtamadılar burasını. Bursa bunu hak etmiyor. Artık kalıcı bir çözüme kavuşturulmalı. Bunun için gerekirse imza kampanyası, gerekirse yürüyüşler yapacağız. Konuyu hemen TBMM gündemine taşıyacağım. Bu haksızlığın bir an önce giderilmesi için mücadele edeceğim. Ben demiryolu gelsin diye uğraşıyorum, bunlar işleyen havaalanını kapatmaya çalışıyor. Bursa ulaşım bakımından gerçekten hizmet fakiri. Artık yeter demenin zamanı geldi de geçiyor bile. Bütün Bursa artık yeter demeli. Bu oyunun bitmesi için mücadele etmeli. Bursa bu haksızlıkların hesabını iktidara soracaktır. İktidar milletvekilleri bu durumdan haberdar bile olmadıklarını söylüyorlar. Böyle bir mantık olabilir mi?" diye konuştu.