Çiğli'ye Modern Yeni Şantiye Binası

Çiğli İstasyonaltı mahallesinde mevcut belediye şantiye binasının yetersiz kalması nedeniyle, Uğur mumcu Mahallesi'nde içinde idari binaların yanı sıra akaryakıt istasyonu, basketbol sahası, yemekhanesi, soyunma odaları, toplantı salonu, duşları ve fitness salonu bulunan yeni bir şantiye binasının yapılması planlanıyor

Çiğli'ye Modern Yeni Şantiye Binası
Çiğli İstasyonaltı mahallesinde mevcut belediye şantiye binasının yetersiz kalması nedeniyle, Uğur mumcu Mahallesi'nde içinde idari binaların yanı sıra akaryakıt istasyonu, basketbol sahası, yemekhanesi, soyunma odaları, toplantı salonu, duşları ve fitness salonu bulunan yeni bir şantiye binasının yapılması planlanıyor. Avan projesi hazırlanan ve uygulama projesi Mart ayında tamamlanacak şantiye binasının projesini inceleyen Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, yeni şantiyenin İzmir'in en donanımlı şantiyesi olacağını söyledi.
Projenin tamamlanmasıyla bir yıl içinde hizmete hazır gelecek şantiye binasında fen, temizlik ve park ve bahçeler müdürlüklerinin birimleri bulunacak. Şantiye alanında araç bakım üniteleri, konteyner, bank gibi malzemelerin üretim atölyeleri bulunacak. Ayrıca tüm işçilerin ihtiyaçlarının karşılanabileceği bir bina yapılacak ve binada yemekhane, duşlar, soyunma odaları, çay ocağı, toplantı salonu, doktor, berber ve sendika odaları bulunacak. Formda kalmak isteyen işçiler için fitness salonu da açılacak. Açık havada ise kamelyalar ve tüm hizmet araçlarının rahatça park edebileceği büyük bir araç parkı, kum, çakıl gibi inşaat malzemeleri için de açık hava depolama alanı yapılacak.
Başkan Metin Solak projeyi en ince detayına kadar incelediğini belirterek, her türlü ihtiyacın karşılanabileceği, modern bir şantiye alanı yapacaklarını söyledi. İşçilerin çalışma koşullarını iyileştirmek adına hiçbir ayrıntıyı atlamadıklarını belirten Başkan Solak, "Çiğli'nin modern yüzü olacak yeni bir şantiye alanı planlıyoruz. İşçilerimizin genel ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir yapı olacak. Bizzat projenin içinde yer aldım. Projeyi en kısa zamanda tamamlamak istiyoruz. Gerekli mali imkanlar oluşturulduktan sonra en geç bir yıl içinde proje tamamlanacak" diye konuştu.