PKK'lıdan şehit babasına mektup

İşte cezaevinden mektup gönderen PKK'lının mektubu.

PKK'lıdan şehit babasına mektup
İzmir Şehit Aileleri İnsan Hakları ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Yavuz Alphan, Buca Kırıklar F Tipi Cezaevi'nden bir teröristin beş yıl önce gönderdiği mektubu hâlâ cebinde saklıyor.

Şehit ailelerinden özür dileyen terör örgütü üyesinin yazdıkları, kendisi gibi olan vicdan sahibi arkadaşlarına örnek teşkil edecek nitelikte.

Alphan, "Suç işledim, beni affetmenizi istiyorum." diyen mahkûmu, cezaevinde ziyaret etmek istiyor. Zaman gazetesinde yer alan haberde işte o mektuptan satırbaşları:

"Mektubu yazmamın nedeni, sizin şahsınızda tüm Türkiye halkından özür dileyip af edilmem ve vicdanımın bana çektirdiği acılardan birazcık da olsa kurtulmaktır...

Şehit aileleri olarak acılarınızın büyük olduğunu biliyorum... Pişmanlığımı ve özrümü yazmazsam bu utanç duygusu beni kahredecek.

Sizin acılarınız anlamlı ve kutsaldır. Ama benimkinin hiçbir anlamı yok. Çünkü son pişmanlık fayda vermiyor. Siz kendi evlatlarınızla gurur duyarken benim annem (maalesef benim yüzümden) bunu da yapamıyor. Şunu anlıyorum artık, yeryüzünde hiçbir şey insanların evlat acısını çektirecek kadar değerli değildir. Hele hele bu ben ve benim gibi hayvanlaşmış insanların yüzünden olmuşsa asla.

2001 yılında terör örgütüne (şu anda 6 yaşında olan oğlumu ve eşimi bırakarak) katılacak kadar hayvanlaşmıştım. Hiç düşünmeden ve sorgulamadan sadece ve sadece öldürmek için eğitildim. Bunu hangi beyin ve vicdanla yaptığımı bilemiyorum."