Bolu Sağlık Yüksekokulu Kalitesini Belgeledi

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Bolu Sağlık Yüksekokulu, ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi ve 14001 Çevre Yönetim Sistemi belgelerini alarak kalitesini belgeledi.

Bolu Sağlık Yüksekokulu Kalitesini Belgeledi
ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi ve 14001 Çevre Yönetim Sistemi belgelerinin alınması dolayısıyla Bolu Sağlık Yüksekokulu Amfisi'nde bir tören düzenlendi. Törene Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yamantürk, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, AİBÜ Bolu Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Fahri Yılmaz, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, kalite belgeleri için okulda yapılan çalışmaların yer aldığı slayt gösterisi ile devam etti. Slayt gösteriminin ardından ilk konuşmayı yapan Word Sert Belgelendirme Hizmetleri Yöneticisi Koray Kara, ISO 9001 Kalite belgesini okullarına kazandıran yüksekokul çalışanlarını ve öğrencileri çalışmalarından dolayı kutladı.
Kalite Yönetim Temsilcisi Yrd. Doç. Dr. Arzu İlçe ise kalite belgelerinin eskiden özel sektörü ilgilendiren bir konu olduğunu, fakat günümüzde artık kamu kurum ve kuruluşlarının da evrensel kalite standartlarında hizmet vermeyi hedeflediklerini ifade etti.
ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi ve 14001 Çevre Yönetim Sistemi belgelerini okullarına kazandırdıkları için büyük mutluluk yaşadıklarını kaydeden AİBÜ Bolu Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Fahri Yılmaz, belgeleri almak kadar, mevcut standartları sürdürmenin de önemli olduğunu söyledi. ISO 9001 Kalite Belgesi kadar 14001 Çevre Yönetim Belgesinin de kendileri için çok önemli olduğunu dile getiren Prof. Dr. Fahri Yılmaz, kalite belgelerinin alınmasında emeği geçen herkesi kutladı.
Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun, Abant İzzet Baysal Üniversitesi merkez kampüsünde ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi ve 14001 Çevre Yönetim Sistemi belgelerini ilk alan birimin AİBÜ Bolu Sağlık Yüksekokulu olduğunu belirterek, ileride tüm birimlerin uluslararası standartları temsil eden bu belgeleri alacağını umut ettiğini söyledi. Rektör Coşkun, "Alınan belgeler sağlık yüksekokulumuzun her alanda tercih edilirliğini artıracaktır Bu belgeleri almak kadar, belgelerin devamlılığını sağlamak da önemli. Uluslararası belgelerin okulumuza kazandırılmasında emeği geçen herkese, okulumuzda müdürlük yapmış Prof. Dr. Feray Gökdoğan'a, Prof. Dr. Fatma Sırmatel'e ve şu anda müdürlük görevini yürüten Prof. Dr. Fahri Yılmaz'a teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Word Sert Belgelendirme Hizmetleri Yöneticisi Koray Kara, ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi ve 14001 Çevre Yönetim Sistemi belgelerini, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Bolu Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Fahri Yılmaz'a takdim etti.