Kulalı Müzisyen Sami Dinç'den Yeni Albüm Çalışması

Beş müzik albümü sahibi Kulalı müzisyen Sami Dinç, Aşık Garip Ali ile birlikte "Türküler 1 " isimli albümün için stüdyoya girdi.

Kulalı Müzisyen Sami Dinç'den Yeni Albüm Çalışması
"Gurbet Elde", "Boşa Geçti Ömrüm", "Yürü be Haydar", "Seymen Sekerek" ve "Egeden Oyun Havaları" isimli albümleri bulunan Kulalı müzisyen Sami Dinç, düğün ve şenliklerde sahne alarak kazandıklarını albümlerine yatırmaya devam ediyor. "Türküler 1" isimli albümü için Aşık Garip Ali ile birlikte çalışmalara başlayan Sami Dinç, "Müzik benim hayatım. Bu uğurda binlerce YTL harcadım. O yetmedi, iki çocuğumdan birini müzik eğitimi görmesi için 9 Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi konservatuar bölümüne gönderdim. Her ne kadar Türkiye çapında tanınmasam da, Kula ve bölge köylerde beni seven ve tanıyan insanlara hitap ediyorum. Bu da beni mutlu ediyor" dedi.
İlk dört albümünü müzik yapımcıları ile kendi cebinden karşıladığını anlatan Sami Dinç, "Şans yüzüme ilk defa güldü. Beşinci albümümü Menekşe Müzik yaptı ve dağıtımını gerçekleştirdi. Yeni albümün de beraberce stüdyoya girdiği Garip Ali'nin parçalarından oluştuğunu belirten Dinç, müzik çalışmalarının yanında, ayrıca Kula'da bulunan işyerinde ve Halk Eğitim Merkezi'nde kurs gören gençler arasından seçtiği yetenekli öğrencilere de eğitim veriyor. Dinç, "Bu gençler arasından müziğe yeteneği olan ve istekli olanları özel bir eğitimden geçirerek çeşitli üniversitelerin konservatuar bölümlerine gönderiyoruz. Bunun yanında Kütahya Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'ne giden bir sürü öğrenciye de yardımcı oluyorum. Türkü sevdalıları ile birlikte olmak, onları dinlemek beni mest ediyor" dedi.