'Fenerbahçe ve Galatasaray'dan büyüğüz'

Beşiktaş başkanı Yıldırım Demirören, devre arasında yapacakları transferlerin Guti ve Quaresma düzeyinde olacağını söyledi. Demirören, büyüklük olarak Fenerbahçe ve Galatasaray'ı geçtiklerini iddia etti.

Beşiktaş başkanı Yıldırım Demirören, devre arasında yapacakları transferlerin Guti ve Quaresma düzeyinde olacağını söyledi. Demirören, büyüklük olarak Fenerbahçe ve Galatasaray'ı geçtiklerini iddia etti. Demirören, Lig TV'deki "Futbol Gündemi" programında çarpıcı açıklamalar yaptı.

Camiadan devre arası transferinde bir yıldız beklentisi olduğunu dile getiren Demirören, bu beklentiye cevap vereceklerini söyledi:

"Görüşeceğimiz oyuncular Guti ve Quaresma gibi olacak kalite bakımından. Iverson'un transferinden sonra da dünyada ayrı bir yere geldik. Bir yere gelmek kolay ama orada kalmak zor. Bizim bunu başarmamız lazım.

"Manuel Fernandes'in transferi için imza kurumadan hiçbir şey diyemem. Bitmeden açıklayamam. Borsaya tabiyiz, olmadan oldu diyemeyiz. Emenike’yi ise almayı kesinlikle düşünmüyoruz."

Takımda bir forvet eksikliği olduğunu belirten Demirören, "Bobo sakat, Nobre sakat. Bunları da unutmayalım. Fatih Tekke tutmadı, görünen o. Fatih'e izin vereceğiz ve kulüp arayacak kendisi. Böyle bir değeri yok etme lüksüne sahip değiliz. Gerekli kolaylığı kendisine göstereceğiz" dedi.

Bursaspor maçında yaşananlar

"Bursaspor taraftarının gelmesine karar verdiğimiz için pişman değiliz" diyen Beşiktaş başkanı şunları söyledi:

 "Beşiktaş Bursaspor'a yenildi, Fenerbahçe şampiyonluğu kaybetti diye biz düşman mı olduk Fenerbahçe ile? Böyle şeylere gerek yok. Herkes kendi sonuçlarıyla bir şey oluyor. Böyle şeyler yapmamak lazım. Yaralı kız arkadaşımız da bugün bizi ziyaret etti, geçmiş olsun mesajı verdik kendisine. Eğer taraftarlar gidip-gelmezse deplasmana kaybeden Türk futbolu olacak."

"Mali yapımız sağlam"

Demirören, Beşiktaş'ın Türkiye'nin en sağlam mali yapılardan birine sahip olduğunu söyledi:

"Bir kere Fulya'sı var. Bankayla yaptığımız bu yeni anlaşmayla faizli kredileri kapattık, daha az faizli kredi aldık. Sadece kredilerden 3-4 milyon dolar kazandık en başından. Türkiye'de son üç senedir kredi de verilmiyor kulüplere. Türk futbolu için bir devir açtık aslında biz. Kulüplere başkan garantisiyle kredi veriliyordu. İlk kez biz kulüp adına aldık."
 
İki hayali olduğunu ifade eden Demirören "birincisi stadyum. İnşallah bir buçuk sene içerisinde bunu başaracağız. İkinci büyük hayalim de UEFA şampiyonu olmak. Bu sene bile inanıyorum ben olabileceğimize. Bu sene olmasak bile önümüzdeki sene muhakkak oluruz" dedi.

"Guti öyle bir profesyonel ki..."

Trafik kazası yapan Guti'ye kazasından dolayı gerekli uyarının yapılacağını belirten Demirören, "Guti öyle bir profesyonel ki o kaza olmasaydı sabah kalkar antrenmanına giderdi. Bizim onunla yaptığımız anlaşmaya göre Ocak'ta para alacak kendisi henüz para vermedik. Takım içinde bir ağabey gibi, bir birleştirici gibi davranıyor. Şu ana kadar bir hatasını görmedik. Quaresma bile kabul etti bunu, adam gerçek bir lider" dedi.

"En büyük rakibimiz biziz"

Demirören, "şampiyonluk yarışındaki en büyük rakibimiz yine biziz. Taraftarımız hata yapmazsa, ben hata yapmazsam, hocamız hata yapmazsa, futbolcumuz hata yapmazsa biz şampiyon oluruz. En büyük rakibimiz biziz" diye konuştu.

Yıldızların korunması gerektiğini düşündüğünü söyleyen Demirören, "bu sene hakemleri çok farklı görüyorum. Hakem gündeme bile gelmiyor dikkat edin. Bu resimdeki tek eksiklik tribün barışı. Kavgaları da bir halledebilsek daha iyi olacak. Bunu kulüp tek başına yapamaz. Basın, federasyon, taraftar, medya herkesin bir arada olması lazım. Çıkan olaylardan Beşiktaş ceza alınca kim memnun olacak? Güzel futbol istiyorsak herkes beraber hareket etmeli" dedi.

"Fenerbahçe ve Galatasaray'ı geçtik"

Yıldırım Demirören, büyüklük olarak Fenerbahçe ve Galatasaray'ı geçtiklerini iddia etti:

"Bence biz Galatasaray ve Fenerbahçe’yi geçtik büyüklük olarak. O yüzden 'iki büyük yaratılıyor' sözümün geçerliliği kalmadı. Rekabet üç takım arasında olmaz zaten daha katılımcı bir yarış olması lazım. Bir yere gelmek kolay, kalmak zor. Sivasspor’u görüyoruz. Bursaspor kalıcı olur inşallah. Geçen sezon başında Bursaspor’un şampiyonluğuna bahis oynasanız size gülerlerdi. Bileğinin hakkıyla şampiyon oldu ve buralara geldi bana göre."

Türkiye'de en iyi futbolu Beşiktaş ve Trabzonspor'un oynadığını savunan Demirören, Bursaspor'un da iyi oynadığını söyledi.

"Iverson'ın sayısından çok reklamı önemli"

"Allen Iverson ismini duyduğum zaman önce 'o kim' dedim" diyen Yıldırım Demirören şunları kaydetti:

"Kim olduğunu öğrenince de 'olmaz öyle şey' dedim. İnanmadım ama oldu. Şeref bu konuyla yakından ilgilendi. Gitti-geldi. En son aşamasına gelindiğinde ben de gittim. Şartlarını öğrendik ve bize faydalı olur mu diye düşündük.

"Sayı atmasından daha çok reklamı önemli. Önemli bir bütçesi de yok. Bir buçuk milyon dolara alındı kendisi. Zaten onu da kendisine veriyoruz, kulübüne para falan verilmedi. Kendisi de katkı yapacak, inanıyoruz. NBA TV de bizimle anlaşma yaptı Iverson’ın maçları için. Eurosport maçlarını veriyor. Bunlar Beşiktaş için çok önemli şeyler."