Depremde yerle bir olan TÜVASAŞ diriliş öyküsüyle şimdi ödüle layık görüldü

17 Ağustos 1999 Depremi'nde yerle bir olan ve kapatılması gündeme gelen Türkiye Vagon Sanayi AŞ (TÜVASAŞ), diriliş öyküsü ve modernizasyonu ile ödüle

17 Ağustos 1999 Depremi'nde yerle bir olan ve kapatılması gündeme gelen Türkiye Vagon Sanayi AŞ (TÜVASAŞ), diriliş öyküsü ve modernizasyonu ile ödüle layık görüldü. TÜVASAŞ, Doğu Marmara bölgesinde başarılı sanayi kuruluşlarını ödüllendirmek amacıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen Çizgiüstü Sektörel Performans Değerlendirme Organizasyonunda Jüri Özel Ödülü'ne layık görüldü.

Kocaeli Sanayi Odası öncülüğünde, Pricewaterhouse Coopers Türkiye, Doğu Marmara ABİGEM AŞ ve CNN Türk'ün işbirliğinde, Bolu, Düzce, Sakarya ve Yalova Ticaret ve Sanayi Odalarının koordinasyonu ile 'Sanayi Kuruluşları Çizgiüstü Sektörel Performans Değerlendirme' araştırması sonucunda ödül alan kuruluşlar arasına bir kamu fabrikası olan TÜVASAŞ da girdi.

Değerlendirmede Doğu Marmara'da faaliyet gösteren sanayi kuruluşları, akademik ve iş dünyasından oluşan bir jüri tarafından, verimlilik, istihdam, yenilikçilik ve markalaşma, finansal analiz, dış ticaret, topluma katkı, çalışanların geliştirilmesi ve bilinçlendirilmesi kriterleri yer aldı.

TÜVASAŞ Genel Müdürü İbrahim Ertiryaki, Bolu, Düzce, Kocaeli, Sakarya ve Yalova bölgesini kapsayan organizasyonda ödül alan tek kamu kurumu olan TÜVASAŞ olduğunu belirterek, "Günümüz dünyasına uygun stratejik yönetim anlayışına ve modern üretim tekniklerine sahip bir kurum olduğunu ortaya koymuştur." dedi.

DEPREMDEN SONRA İŞÇİLER HAFTADA 1 GÜN ÜCRETSİZ ÇALIŞMIŞLARDI

Depremde yerle bir olan TÜVASAŞ'ın kapatılması gündeme gelmiş, ancak diğer fabrikaların aksine işçiler bütün tehlikeleri göze alarak fabrikada enkaz kaldırma işine hemen başlamışlardı. Yaklaşık 1 yıl boyunca, hafta sonu olmasına rağmen gönüllü olarak Cumartesi günleri fabrika için ücretsiz mesai yapan işçiler yeniden vagon üretimini gerçekleştirmişti. İşçilerin bu hareketi büyük takdir toplamış, dönemin hükümeti fabrikayı kapatmaktan vazgeçmişti. TÜVASAŞ müthiş diriliş öyküsü ve modernizasyonu ile geçen yıl Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında da yer aldı. Bu arada TÜVASAŞ sadece TCDD'ye değil, yurt dışına da vagon satar hale geldi.