737. Vuslat Yıl Dönümü etkinlikleri 'Genelkurmay Mehter Bölüğü ve çocuk semazenlerin gösterisi ile başladı

Büyük İslam Müteffekkiri Hz. Mevlana'nın 737. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Etkinlikleri, Hoşgörü ve Sevgi Yürüyüşü ile başladı. 7-17 Aralık tari

Büyük İslam Müteffekkiri Hz. Mevlana'nın 737. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Etkinlikleri, Hoşgörü ve Sevgi Yürüyüşü ile başladı. 7-17 Aralık tarihleri arasında birçok programın yapılacağı anma etkinlikleri kapsamında bu yıl ilk defa Genelkurmay Mehteran Bölüğü de görev aldı.

Törenler, Alaaddin Caddesi'nden Genelkurmay Mehteran Bölüğü eşliğinde'Hoşgörü ve Sevgi Yürüyüşü' ile başladı. Konya Valiliği önüne kadar devam eden yürüyüşün ardından Genelkurmay Mehter Bölüğü kısa bir konser verdi. Sevgi yürüyüşü, semazenler eşliğinde Mevlana Müzesi'ne kadar devam etti. Mevlânâ Müzesi bahçesinde 'gülbang duası' yapıldı. Müze içerisinde Mevlâna'nın kabrini ziyaret eden protokol üyeleri ile vatandaşlar, Kültür Bakanlığı Türk Tasavvuf Musiki Korosu üyesi postnişin Mustafa Holat'ın yaptığı duaya 'amin' dedi. Mevlana'yı anma törenlerinin açılış programı, çocuk semazenlerin yaptığı sema gösterisi ile sona erdi.

''Hoşgörü ve Sevgi Yürüyüşü''ne, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, Mevlana Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahattin Adam, Mevlana'nın 22. kuşaktan torunu Esin Çelebi Bayru, Kültür ve Turizm Bakanlığı Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu bünyesindeki semazenler ile çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlikler, akşam Mevlana Kültür Merkezi'nde yapılacak sergi açılışları, konser ve sema programı ile devam edecek.