Davutoğlu ile sık görüşen Avusturya Dışişleri Bakanı, Türk Büyükelçisi'ne ihtiyaç duymuyormuş

Avusturya Dışişleri Bakanı Michael Spindelegger, Türkiye Büyükelçisi Ecvet Tezcan ile neden görüşmediğinin sorulması üzerine, "Türk Dışişleri Bakanı i

Avusturya Dışişleri Bakanı Michael Spindelegger, Türkiye Büyükelçisi Ecvet Tezcan ile neden görüşmediğinin sorulması üzerine, "Türk Dışişleri Bakanı ile yedi kez görüştüm. Her seferinde büyükelçiye de ihtiyaç yok." ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Michael Spindelegger Die Presse gazetesine aktüel konular hakkında bir mülakat verdi. Büyükelçi Ecvet Tezcan'a neden randevu verilmediğinin sorulması üzerine Spindelegger, "Bize ait bir politikamız var. Ülkede kayıtlı 256 elçi var. Hepsiyle görüşmemize imkan yok." cevabını verdi.

Avusturyalı bakan, "Ülkemizde yüz binlerce vatandaşı yaşayan bir ülkenin büyükelçisi daha fazla ilgiyi hak etmiyor mu?" sorusunu ise, ''Türk Dışişleri Bakanı ile yedi kez görüştüm. Her seferinde büyükelçiye de ihtiyaç yok." şeklinde cevapladı.

İyi bir entegrasyon için Türk Büyükelçisi ile iyi ilişkilere ihtiyaç olup olmadığının sorulması üzerine Avusturya Dışişleri Bakanı Michael Spindelegger, Ahmet Davutoğlu ile Viyana'da büyük bir uyum konferansı organize edeceklerini ve konuyu birlikte tartışacaklarını ifade etti.

Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Ecvet Tezcan, geçtiğimiz ay çok tartışılan röportajında, ''Bir büyükelçi, gelişini takip eden ilk aylarda nezaket ziyaretlerinde bulunur. Dışişleri Bakanı'ndan randevu istediğimde, 'Dışişleri Bakanı büyükelçileri kabul etmiyor.' dendi. İnanabiliyor musunuz? Ben bu ülkede yaşayan 250 bin insanın büyükelçisiyim. Burada hangi diyalogdan bahsediyoruz?" sözlerini kullanmıştı.