Rektör Varinli: Tıp Fakültesi Hastane binasını 7 milyon TL'ye satın aldık

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, Araştırma ve Uygulama Hastane binasını 7 milyon TL karşılığında mülken üniversite bünyesine

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, Araştırma ve Uygulama Hastane binasını 7 milyon TL karşılığında mülken üniversite bünyesine kattıklarını söyledi.

Tıp Fakültesi Hastane binasını Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)'dan kiraladıklarını belirten Rektör Varinli, "Hastanemizin yeri SGK İl Müdürlüğü'müze aitti. Biz bu binayı kiraladığımız için burada bulunuyorduk. SGK elinde bulunan gayrimenkullerin satılması yönünde aylar öncesinde çalışma içerisinde idi. Biz de bu konuda gerekli girişimlerde bulunarak SGK'dan 7 milyon TL Karşılığında bu hastanemizin bulunduğu binayı mülken satın aldık." dedi.

Üniversitenin her alanda gelişimini sürdürdüğüne dikkat çeken Rektör Varinli, "Bizim gibi yeni üniversitelerin en ciddi sıkıntılarının başında lojman konusu geliyordu. Biz bu konuda da çalışma başlatarak, TOKİ ile görüşmeler yaparak, inşallah önümüzdeki yıl içerisinde lojman sorunumuzu da gidermiş olacağız. Üniversitemizin bütün alanlarında gelişmeler yaşanmakta. Tıp Fakültesi hastanemizin teknik, tecizat donanım itibariyle birçok üniversite hastanesinde olmayan makine ve tecizat üniversite hastanemizde mevcuttur. Bu yıl farklı bir uygulama ile üniversitemizin hastanemizin ihtiyacı olan makine tecizat devlet malzeme ofisi kanalıyla yaklaşık 3 -4 milyonluk bir makine tecizat alımı da gerçekleşmiş durumda." diye belirtti.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Sayın Cemil Çiçek'in üniversiteye büyük katkısı olduğuna değinen Varinli, "Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından kampus alanında devam eden bina inşaatın tamamlanması için bir miktar paraya ihtiyacımız kalmıştı. Sayın Başbakan Yardımcımız Cemil Çiçek Bey'in desteğiyle bu binamızın da tamamlanmasına çok az kaldı. Binamıza TOBB tarafından 2 milyon lira harcama yapıldı. Geriye kalan 650 bin liralık bir harcama kaldı. Ben Sayın Bakanımız ve TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'na çok teşekkür ediyorum." şeklinde açıklama yaptı.

Yozgatlı hayırseverler işadamlarından Erdoğan Akdağ ve Bilal Şahin'in de çok büyük desteği ve katkısı olduğunu ifade eden Rektör Varinli, "Üniversitemizin gelişimine çok büyük katkı sağlayan Sayın Akdağ ve Şahin'e çok teşekkür ediyoruz. Bu hayırsever vatandaşlarımızın üniversitemize katkıları devam ediyor. İşadamımız Bilal Bey tarafından yapımı devam eden İlahiyat Fakültemizin inşaatı hızla devam ediyor. Yine bu fakültemizin yanına camimiz yaptırılacak. Yine Erdoğan beyin katkısı ile Kongre Kültür Merkezi'mizin bu yıl itibari ile inşaatı tamamlanacaktı. Fakat projelendirmede çıkan yeni düzenlemelerden dolayı önümüzdeki yıla sarktı. Bu merkezimizin bir kısmını biz, bir kısmını da Erdoğan Bey yaptıracak. Erdoğan Bey bir de cami yaptıracağının sözünü verdi. Katkısı olan herkese teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.