"Kadınlara gereken imkan sağlanırsa istihdam artar"

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Nuri Önal, kadınlara iş gücü piyasasının ihtiyaçlarına uygun beceri ve niteliklerin kazandırılması halin

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Nuri Önal, kadınlara iş gücü piyasasının ihtiyaçlarına uygun beceri ve niteliklerin kazandırılması halinde istihdam imkanlarının gelişeceğini söyledi.

Nuri Önal, Elazığ TSO Kadın Girişimciler Kurulunca düzenlenen 'motivasyon' konulu toplantıya katıldı. Önal, seminerde yaptığı konuşmada, dünyada olduğu gibi Türkiye'de de kadınların ve kız çocuklarının kalkınma sürecine tam katılımının sağlanması için bilgi ve becerinin şart olduğunu kaydetti. Kadın iş gücünden yaralanmanın çeşitli hükümet programları ve kalkınma planları arasında öncelikli yerde olduğunu anımsattı Önal, şöyle konuştu: "Kadının eğitim düzeyi ile üretim sürecine katılımı ve elde ettiği gelir arasında pozitif bir ilişki vardır. Kadınlara beceri kazandırılması ve bunun sonucunda ürettikleri ürünlerden gelir elde etmeleri, onların ekonomik yaşama daha fazla katılımlarına, kalkınma ve büyümeden daha fazla pay almalarına ve aile içindeki konumlarının iyileşmesine neden olmaktadır." dedi.

Elazığ'da kadınların yoğun olarak çalıştıkları alanları sıralayan Önal, yürütülen işlerin yanında kadınların, gıda, madencilik, otomotiv, tarım, medya, turizm, inşaat, sigorta gibi meslek alanlarında da görmenin mümkün olduğunu ifade etti. Önal, ''Kadınlara işgücü piyasasının ihtiyaçlarına uygun beceri ve niteliklerin kazandırılması halinde istihdam alanlarının gelişeceği bir gerçektir. Bu noktada Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası, kadın girişimcilerimize her türlü destek ve yardımı yapmakta ve bu doğrultuda yanlarında yer almaktayız." şeklinde konuştu.

"HAYAL EDİN, AMAÇ BELİRLEYİN VE ÇALIŞIN"

Daha sonra konuşan Elazığ TSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Mehtap Özer, dünyada insanları revaçta kılan şeyin 'girişimcilik' olduğunu belirtti. Zor bir alan olarak kabul edilen girişimcilikte kadınların da var olması ve başarıdan başarıya koşması gerektiğini vurgulayan Özer, "Hayal en özgür olduğumuz alan. Hayalsiz insanın amacı da olmaz. Sonra çalışmak, kaybetsek de kazansak da hedef doğrultusunda çok çalışmaktır. Çalışmazsanız hedefinize ulaşmanız mümkün değil. Hayal, hedef ve etüt, bu üçünü birleştirmeliyiz." dedi. Konuşmaların ardından Dr. Ömer Deniz, motivasyon konusunda katılımcılara slayt eşliğinde sunum yaptı.

Toplantıya Vali Muammer Erol, Emniyet Müdürü Fahrettin Coşkun, Belediye Başkan Vekili Mehmet Kutlu ve kadın girişimciler katıldı.