İskenderun'da krizin çıkış yolları konuşuldu

İskenderun Genç İşadamları tarafından düzenlenen 'Kriz Sonrası Küresel Dinamiklerin Türkiye'deki Piyasalara Etkisi' konulu konferans düzenlendi.

İskenderun Genç İşadamları tarafından düzenlenen 'Kriz Sonrası Küresel Dinamiklerin Türkiye'deki Piyasalara Etkisi' konulu konferans düzenlendi.

Belediye Meclis salonunda düzenlenen seminere İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, Karayılan Belediye Başkanı Mehmet Yurtman, belediye meclis üyeleri İskenderun Genç İşadamları Derneği (İSGİA) Başkanı Gökhan Gökten, Körfez İskenderun Sanayici ve İşadamları Derneği (KİSİAD) Başkanı Tamer Eker, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı yanı sıra işadamları ve davetliler katıldı.

Ekonomist Prof. Dr. Erdoğan Alkin, Prof. Dr. Emre Alkin ve Prof. Dr. Kerem Alkin katıldı. Konferans öncesi konuşan İSGİAD Başkanı Gökhan Gökten, İskenderun ekonomisine değindi. Son yıllarda İskenderun ekonomisinin gerek sanayi gerekse limanın özelleşmesi ile Ortadoğu'nun ticaret merkezi haline gelme yolunda önemli mesafeler aldığını dile getiren Gökten, genç işadamları olarak istihdama yönelik yatırımlar yanı sıra bölge insanına iş ve istihdam konularında yardımcı olmaya çalıştıklarını aktardı. Gökten, limanın özelleşmesi ve hareketlenmesinin ardından bölgede ticaretin merkezi olacağını kaydetti.

Ekonomist Prof. Dr. Kerem Alkin ise Türkiye'nin küresel krizden hoş bir şekilde çıkmadığını ancak, ABD ve Avrupa ülkelerine oranla güçlenerek çıktığına dikkat çekti. Alkin, şunları söyledi: "Tüm dünya Türklerin ekonomisini merak ediyor ve bunlar nasıl çalışıyor, ne yapıyor da bu derece güçlü kalıyor diye merak ediyorlar. Şu an Türk sanayisi uluslararası düzeyde çok önemli ivme ve itibar kazanmış, yatırımcılarımız ve sanayicilerimiz ise dünyada söz sahibi olur hale gelmiştir. İskenderun demir-Çelik sektörünün de dünyada söz sahibi olması bu bölgedeki iş adamlarımızın ne kadar cesur, inançlı çalıştığını gözler önüne seriyor."

Prof. Dr. Emre Alkin de Türkiye'nin krizden çıktığını belirterek, "Başabakan Recep Tayip Erdoğan'ın 'Kriz Türkiye'yi teğet geçti' sözü ülkede yaşanan krizin boyutunu gösteriyor, ancak Türk sanayicisi ve yatırımcısının krize aldırış etmeden yatırıma devam etmesi ise bu krizin aşılmasında önemli bir etken. Türkiye her krizden büyüyerek çıkmasını bilmiş ender ülkelerden biridir." ifadesini kullandı.

Prof. Dr. Erdoğan Alkin, Türkiye'nin Avrupa'nın en genç nüfusuna sahip ülkelerden biri olduğunu vurguladı. Alkin, "Türkiye'nin şansı, konumu, güçlü ekonomisi ve istikrarlı siyasetten geçmektedir. Siyaseti güçlü iktidarların ekonomisi her zaman güçlenmiştir. Siyasal ve toplumsal sistemde ülke sanayisi ve ekonomisinin bozulmaması gerekir. Bu bağlamda ülke ekonomisinin gidişatı da doğru yoldadır." diye konuştu.