Çorum'da harabe evlerin yıkımına başlandı

Çorum Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ)'nin ortaklaşa gerçekleştirdiği Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında harabe evlerin yıkımların

Çorum Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ)'nin ortaklaşa gerçekleştirdiği Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında harabe evlerin yıkımlarına başlandı. Kış boyunca bölgedeki evlerin tamamının yıkılması planlanıyor. Evleri yıkılan vatandaşlar ise TOKİ'nin yaptığı binalarda oturacak.

Yıkımlar nedeniyle Kunduzhan Mahallesi Bahçe 7. Sokak'ta tören düzenlendi. Törene Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Başkan vekilleri Alper Zahir ve Turhan Candan, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Ceylan ve bazı belediye yetkilileri katıldı.

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, büyük önem taşıyan Kentsel Dönüşüm Projesi için önemli bir noktaya gelindiğini söyledi. Külcü, ''Biz iktidara gelmeden önce TOKİ 20 yılda 40 bin konut yapmış. Biz iktidara geldikten sonra 350 bin konut yaptık, 150 bin konut da yapım aşamasında. Başbakan'ımız ülkemizi duble yolla donattı, her tarafa tren yolları yaptırdı, kentsel dönüşüm projesi de bunlardan birisi.'' diye konuştu.