Toyota Türkiye, trafik güvenliği konusunda ilköğretim öğrencileri için yeni proje başlattı

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye AŞ, Sakarya Valiliği ve Sakarya Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen 'Trafik Güvenliği Okulu Projesi' kapsamında,

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye AŞ, Sakarya Valiliği ve Sakarya Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen 'Trafik Güvenliği Okulu Projesi' kapsamında, ilköğretim okulu 3. sınıf öğrencilerine temel trafik kuralları eğitimi verildi.

Toyota Türkiye'nin, Arifiye ilçesi Hanlı Mahallesi'nde bulunan fabrikasında gerçekleştirilen etkinlikte, Üzeyir Garih ve Bekir Sıtkı İlköğretim Okulu'ndan getirilen 3. sınıf öğrencilerine, trafik işaretlerinin bulunduğu kapalı alanda temel trafik kuralları konusunda uygulamalı eğitim verildi.

Eğitim sonunda öğrencilere Sakarya Vali Yardımcısı Muammer Aksoy, Toyota Türkiye Genel Müdürü ve CEO'su Orhan Özer, Sakarya İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı tarafından sertifikaları verildi. 'Trafik Güvenliği Okulu Projesi' ile kurallara uyan duyarlı nesillerin yetiştirilmesine katkı sağlanması hedefleniyor.

Toyota Türkiye Genel Müdürü Özer, Toyota'nın temel prensiplerinden birini 'insana saygı'nın oluşturduğunu belirterek, taşıdıkları sosyal sorumluluğun bilincinde olduklarını ifade etti. Çocukların yetişmelerine katkıda bulunmak için onları sıradan eğitimlerinin ötesinde, görerek bazı şeyleri yaşamalarını, hayatları boyunca akıllarında kalabilecek izlenimler edinmeleri için böyle bir düzenleme yapma gereği duyduklarını anlatan Özer, "Bu kısmen 3 senedir yaptığımız bir konuydu. Biraz daha farklı boyutta, biraz daha iyileştirerek devam edeceğiz.'' dedi.

Sakarya Vali Yardımcısı Muammer Aksoy ise devlet olarak insanları eğitmek ve geliştirmek için ellerinden gelen bütün çabayı göstermelerine rağmen, bireylerin ve kurumların desteğine olan ihtiyaçlarının devam ettiğini kaydetti. İnsanoğlunun varoluşundan itibaren hayatını kolaylaştırmak ve yaşam kalitesini yükseltmek için çalıştığını anlatan Aksoy, bunun da en etkili yolunun eğitim olduğuna inandığını dile getirdi.

Diğer yandan, ilköğretim okulu 5. sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen ve geçen yıl Arifiye ilçesi ile başlayan 'çevre turu' aktivitesinin Serdivan ilçesinde devam edeceği kaydedildi. Aktiviteye, yıl boyunca yaklaşık bin 200 öğrencinin katılımının beklendiği ifade edildi.