Batman Kent Konseyi etkinliklerle kenti tanıtacak

Batman Kent Konseyi Kültür Turizm Ana Çalışma Grubu, Batman'ı tanıtmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenleyecek. Batman'ın güzelliklerini, kültürel v

Batman Kent Konseyi Kültür Turizm Ana Çalışma Grubu, Batman'ı tanıtmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenleyecek. Batman'ın güzelliklerini, kültürel ve sanatsal alandaki potansiyelini ortaya çıkarmak amacıyla sergi, kısa film, sinema, tiyatro gibi etkinlikler düzenleyeceğini açıklayan Kent Konseyi, ayda en az iki kez ulusal basında yer almayı hedefliyor.

Batman Kent Konseyi Kültür Turizm Ana Çalışma Grubu, ikinci toplantısını Kent Konseyi ofisinde gerçekleştirdi. İlk toplantıda, dönem sözcüsü ve alt çalışma gruplarını oluşturan Kültür Turizm Ana Çalışma Grubu üyeleri, bu toplantıda Batman'ı tanıtmak amacıyla yapacakları etkinlikler üzerinde fikir alışverişinde bulunup önerilerde bulundu.

Toplantıda, kentin güzellikleri ve kültürel sanatsal potansiyelinin ortaya çıkarılması için kurumlar arası işbirliğinin önemine dikkat çekilerek ilk etapta kent protokolünü bir araya getirme amacıyla bir etkinlik düzenlenmesi kararlaştırıldı. Kent Konseyi Kültür Turizm Ana Çalışma Grubu, dönem sözcülüğünü yapan Batman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan'ı Prof.Dr. Sedat Cereci, resmi kurumlara dayandırılan etkinliklerden daha somut sonuçlar alındığını belirterek, işe kent protokolünü bir araya getirme ile başlayacaklarını söyledi.

Bunun için ilk olarak 24-25 Aralık tarihlerinde Yılmaz güney Sineması'nda düzenleyecekleri etkinlik kapsamında gösterime sunacakları Charlie Chaplin'in Büyük Diktatör adlı filmine tüm Batman protokolünü davet edeceklerini ifade etti. Cebeci ayrıca, kültürel- sanatsal mekanların canlandırılması amacıyla ayda en az birkaç etkinlik düzenleyeceklerini ve Batman'ı tanıtıcı geniş kapsamlı bir filmin çekimi için çalışmalara başlayacaklarını ifade etti.

Bazı üyeler ise kurumların politik davrandığını ve kültürel sanatsal faaliyet yürüten bazı sanatçılara önyargıyla yaklaşıldığını belirterek, bu tür yaklaşımların kentteki sosyal kültürel çalışmalara olumsuz etki ettiğine dikkat çekti.