Ayancık'ta Köylüler İlçeye Katılım Referandumunda 'Evet' Dedi

Sinop'un Ayancık İlçe Belediye Başkanı Ayhan Ergün, pazar günü yapılan referandumda bir mahallenin ilçe sınırlarına dahil edildiğini söyledi.

Ayancık Belediyesi, belediye sınırları dışında kalan Dolay köyüne bağlı yaklaşık bin 500 nüfuslu Beşiktaş Mahallesi'ni pazar günü yapılan referandumla Belediye sınırlarına dahil etti. Referandumda 'evet' diyen vatandaşlar, ilçenin geleceği için önemli bir adım atmış oldu.
Referandum ardından bu gün bir açıklama yapan Belediye Başkanı Ayhan Ergün, sonucunun ilçe için mutluluk verici olduğunu söyledi. Amaçlarının belediye sınırları dışında kalan bölgelerde yaşayan vatandaşlara belediye hizmetlerinin en iyi şekilde verilmesinin yanında, ilçe nüfus potansiyelini arttırarak genel idarenin katkısını en üst seviyede çıkartmak olduğunu kaydeden Ayhan Ergün, "Ayancık her yönüyle büyümeye devam ediyor. Yapılan son referandumla birlikte Dolay köyüne bağlı ve 350 konutun bulunduğu Beşiktaş Mahallesi belediyemiz sınırlarına dahil edilmiş oldu. Referandum sonucuyla birlikte Ayancık ilçesinin nüfusu 12 binlerden yaklaşık 14 binlere ulaşmış oldu. Hedefimiz ilçemize komşu olan diğer köyleri de zaman içerisinde belediye sınırları içerisine almak. Ayancık ilçesinde ikamet eden, fakat kayıtları köylerde gözüken, yada tayinle ilçemize gelmiş olup da kayıtları geldikleri yerlerde gözüken vatandaşlarımız için de tarama yapılıyor. Bu çabalarımız sonucunda nüfusumuzu daha da arttırmanın peşindeyiz" dedi.