Tavuğu yonca ile besledi, 'Yonca Köylüm' markası ile raflara çıkacak

Kahramanmaraş'ta beyaz et ve yumurtadaki lezzeti artırmak için, tavukları yonca bitkisi ve doğal ürünlere besleyen girişimci mühendis Cevat Akgün, mar

Kahramanmaraş'ta beyaz et ve yumurtadaki lezzeti artırmak için, tavukları yonca bitkisi ve doğal ürünlere besleyen girişimci mühendis Cevat Akgün, markalaşma çalışmalarını tamamladı. Ürünler, 'Yonca Köylüm' markasıyla ilk olarak bölgeye hitap edecek. Kesimhanenin de kurulması için çalışmaları hızlandıran mühendis, ilerleyen aşamalarda, birlik kurulması için çaba sarf edecek.

'Özgür Tavuklar Lezzetli Besinler' sloganı ile başlattığı projeyle, insanların daha doğal ve lezzetli ürünlerle beslenmesini amaçlayan Ziraat Mühendisi Cevat Akgün'ün çalışmaları sonuç vermeye başladı. Tavukların, Kahramanmaraş'ın ikliminde yılda yaklaşık 8- 9 defa biçilen, gerekli protein ve amino asitleri de bünyesinde barındıran yonca bitkisi ile beslenmesini sağlayan girişimci mühendis, beklediği verimi elde ettikten sonra markalaşma çalışmalarına ağırlık verdi. Tavuklar için Atizi mevkiinde modern bir tesis kurarak, güneş ışığından ileri düzeyde faydalanmasını amaçlayan mühendis, 22 dönümlük de yonca alanı oluşturdu. Kısa süre önce de markalaşma sürecini tamamlayan girişimci mühendis, beyaz et ve yumurtanın 'Yonca Köylüm' ismiyle raflardaki yerini almasını sağlayacak. Kahramanmaraş'ın yanı sıra, Gaziantep, Adana, Osmaniye, Kayseri, Hatay, İskenderun ve Şanlıurfa'da vatandaşların beğenisine sunulacak ürünlerin, ilerleyen zamanda da ülke genelinde satışa sunulması hedefleniyor. Ürünler için helal gıda sertifikası da almayı planladıklarını kaydeden Akgün, kesimhaneyi de Kahramanmaraş'a kurarak, yılda 40–50 bin civarında kesim gerçekleştirmeyi düşündüklerini ifade etti. İlerleyen zamanlarda, öncelikli hedefleri arasında birlik kurmanın yer aldığını dile getiren Akgün, "Markalaşma çalışmamızı tamamladıktan sonra, paketleme işlemini de kısa sürede hayata geçireceğiz. Aslında, insanların, doğal ve lezzetli ürünlere ulaştığı gibi, istihdamları noktasında da ileri adım atmak istiyoruz. Bu noktadaki amacımız da birlik kurmak. İnsanlar, bu üretimi kırsalda evlerinin önünde dahi gerçekleştirebilir. Ürünlerimizi de birlik çatısı altında pazara sunduğumuz takdirde, bu bize ihracat kapısını da aralamış olur." dedi.