Sedefçi: Kırkpınar'ın izlenmesi gereken 10 etkinlik arasında görülmesi çok önemli

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, bir İngiliz gazetesinde Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin 'İzlenmesi gereken 10 etkinlik' olarak gösterilmes

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, bir İngiliz gazetesinde Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin 'İzlenmesi gereken 10 etkinlik' olarak gösterilmesinin çok önemli olduğunu belirtti.

Gazetenin Kırkpınar Yağlı Güreşleri için kullandığı 'Maço Şov' ifadesini önemsemediğini kaydeden Sedefçi, bir İngiliz gazetesinin Kırkpınar'ı haber yapmasını çok önemli bulduğunu kaydetti.

Gazetenin haberinde, Kırkpınar'ın yanında şehirdeki otellerin adreslerini ve telefon numaralarına yer vermesinin turizme katkı sağlayacağını anlatan Sedefçi, "Gazetenin Maço ifadesini, Kırkpınar'ın erkek sporu olduğu için kullandıklarını sanıyorum. Bunu çok önemsemiyorum. Orada önemsediğim, önemli bir İngiliz yayınında Kırkpınar'ın izlenmesi gerekli 10 etkinlik arasında gösterilmesidir." dedi.

Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali'nin, UNESCO tarafından 'İnsanlığın Somut Olmayan Kültür Mirası Listesi'ne dahil edildiğini hatırlatan Sedefçi, Selimiye Camii ve çevresinin de listeye alınmasıyla birlikte, Edirne'nin bir dünya kenti olacağını vurguladı.

Edirne Belediyesi'nin uzun uğraşları, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın destekleriyle Kırkpınar'ın Dünya Kültür Mirası'na girdiğini dile getiren Sedefçi, "Edirne Belediyesi 2004'ten beri bunun için uğraşıyor. Gelecek yıl çok güzel kutlama yapıp dünyada fırtına estireceğiz. Hükümetimizin de desteği ve belediyemizin tecrübesiyle 650. yıl bambaşka olacak." şeklinde konuştu.