Siirt'in içme suyu tesisi hizmete girdi, 6 belediyeye su verildi

Siirt Valisi Musa Çolak, İçme Suyu Temini Projesi kapsamında yapılan tesisinin hizmete girmesiyle bir haftadan beri 6 belediyeye su verildiğini belirt

Siirt Valisi Musa Çolak, İçme Suyu Temini Projesi kapsamında yapılan tesisinin hizmete girmesiyle bir haftadan beri 6 belediyeye su verildiğini belirtti. Siirt il merkezi ile Kurtalan, Atabağı, Kayabağlar, Gökçebağ ve Aydınlar ilçelerinde özellikle yaz aylarında yaşanılan su ihtiyacının 2040 yılına kadar karşılanmasını hedefleyen 'Siirt İçme Suyu Temini Projesi'nin hayata geçmesi vatandaşı memnun etti.

Siirt Valisi Çolak, Siirt'e yapılan tesisin dünyanın en modern üçüncü tesisi olduğunu belirtti. Buradan çıkan suyun memba suyu kalitesinde olacağını dile getiren Çolak, "Tesisin kapasitesini de bugünü kurtaracak şekilde değil, aynı zamanda civardaki ilçelerimizin su ihtiyacını karşılayacak şekilde planladık. Geleceği de düşünüyoruz. Sadece altyapı, çöp, atık, kanalizasyon, atık su arıtma, içme suyu arıtma, isale hatları eserleriyle yetinmiyoruz." dedi.