Ezine Meslek Yüksek Okulu Öğrencilerinden Erenköy Ziyareti

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Ezine Meslek Yüksek Okulu öğrencileri 63 yıl süren bekleyişin ardından geçtiğimiz ay Resmi Gazete'de yayınlanarak tekrar Erenköy ismini alan beldeyi ziyaret etti

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Ezine Meslek Yüksek Okulu öğrencileri 63 yıl süren bekleyişin ardından geçtiğimiz ay Resmi Gazete'de yayınlanarak tekrar Erenköy ismini alan beldeyi ziyaret etti.
İş adamlarından Mevlüt Oruçoğlu'nun konuğu olarak Çanakkale il merkezine bağlı Erenköy (İntepe) beldesini ziyaret eden Ezine Meslek Yüksek Okulu öğrencileri Erenköy Bağevi'nde sabah kahvaltısı yaptıktan sonra Nusret Mayın Gemisi'nin düşman donanmasına mezar ettiği Karanlık Limanı ziyaret etti. "Dağ başını duman almış" nidalarıyla hep bir ağızdan Gençlik Marşı'nı söyleyen Ezine MYO öğrencileri geziye katkılarından dolayı iş adamı Mevlüt Oruçoğlu, Erenköy Belediye Başkanı Alaattin Özkurnaz ve Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin'e teşekkür etti.
Karanlık Liman gezisi sonrası Erenköy Beldesi'ne giden MYO öğrencileri Belediye Başkanı Alaattin Özkurnaz'ı makamında ziyaret etti. Erenköy'ün geçmişi, bugünü ve yarınını Başkan Özkurnaz'ın ağzından ilgi ve dikkatle dinleyen öğrenciler adına anı defterini imzalayan Duygu Keskin isimli öğrenci, "Değerli Başkanımız bize bu güzel ve anlamlı günlükte yer ayırarak ,tarihe geçmemize sağladığınız için Ezine MYO adına sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum" ifadelerine yer verdi.
Erenköy Müzesini gezen öğrencilere daha sonra Atatürk büstünün bulunduğu yeşil alanda çay ikram edildi. Beldede faaliyet gösteren şarap evlerini ziyaret eden öğrencilerin son durağı Belediye Başkanı Alaattin Özkurnaz tarafından yaptırılan Hektor Heykeli oldu. Erenköy Belediye Başkanı Özkurnaz, Ezine MYO öğrencilerinin ziyaretinden büyük bir onur duyduğunu ifade ederek,"Üniversite gençliğinin çevresine ve geçmişe olan duyarlılığı bizi fazlasıyla mutlu etti. Troia kahramanı Hektor'u bağrında saklayan, tarih mahkemelerinde efsanelere tanıklık etmiş, destanlara kalem, mucizelere sırdaş olmuş, 252 rakımlı eşsiz bir tepe olan Erenköy'de böyle güzide bir öğrenci topluluğunu ağırlamaktan mutluluk duydum. Ezine MYO öğrencilerine her zaman kapım açık" dedi.
Ezine Meslek Yüksek Okul Müdürü Sami Kükrer de okulda öğrenim gören öğrencilerin düzenlediği sosyal etkinliklerle ses getirmelerinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Sosyal etkinliklerimize sponsor olarak destek sağlayan kişi ve kuruluşlar sayesinde farklı etkinliklere imza atıyoruz. Öğrencilere sadece manevi destek verebiliyoruz" dedi.
İşadamı Mevlüt Oruçoğlu da sosyal yaşama yönelik katkıların süreceğini belirterek, "Oruçoğlu Grup olarak bundan böyle sağlayacağımız destekleri yüksek öğrenim kurumlarına aktarmayı kararlaştırdık. İrili ufaklı yardımlar yerine, yüksek öğrenim kurumlarına hatırı sayılır katkılar sağlamak istiyoruz. Sosyal etkinliklerle adını sıkça duyuran Ezine Meslek Yüksek Okulu'na ilgi duyuyor, katkı sağlamaya sıcak bakıyoruz" dedi.