Işıkara Toplum Liderleri Projesini Anlattı

Türk Kızılayı Genel Başkan Başdanışmanı Prof

Türk Kızılayı Genel Başkan Başdanışmanı Prof.Dr. Ahmet Mete Işıkara, Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi Afet Zararlarını Azaltma Programı kapsamında Burdur'a geldi. Prof.Dr. Ahmet Mete Işıkara projeyle ilgili bilgi verdi.
Burdur Kızılay Kan Merkezi Müdürlüğü'nü ziyaret eden Türk Kızılayı Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi'nin amacını, olası afet zararlarını azaltmak, Kızılay şubeleri aracılığıyla yerelde kurumlararası işbirliğinin geliştirilmesini sağlamak, toplum liderleri (muhtar, öğretmen, din görevlisi, toplum destekli polisler) aracılığı ile toplumda afetlere karşı hazırlıklı olmak ve sosyal sorumluluk bilincini oluşturmak olarak açıkladı.
Prof.Dr. Işıkara, projenin bir afet sonrası Türk Kızılayı başta olmak üzere yardım kuruluşlarının düzenlediği müdahale ve yardım operasyonlarının daha etkin ve hızlı sürdürülmesine destek olacağının öngörüldüğünü söyledi.
"Toplum lideri olarak afetlere hazırlandığınızda; sizi izleyen kitlelerin de afetlere hazırlanmasına katkıda bulunmuş, afete hazırlık konusunda onları teşvik etmiş olursunuz" diyen Işıkara, Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesinde Diyanet İşleri Başkanlığı'nın en fazla çalışma sergileyen kurum olduğunu belirtti.
Türk Kızılayı Güney Ege Bölge Afet Yönetim Merkezi Müdür Vekili Ali Ufuk Gündüz de proje kapsamında Kızılay şubeleri gönüllü ve personellerinden proje eğiticileri yetiştirileceğini belirterek şöyle konuştu: "Eğiticiler aracılığıyla toplum liderlerine ulaşılarak temel afet bilinci, afetlere hazırlık ve bilinçlendirme eğitimleri, toplum liderleri aracılığı ile ulaşılan toplum bireyleri için ise farkındalık seminerleri düzenlenmekte, paydaş kurumlar ve toplum liderleri ile gerçekleştirilen ortak etkinlikler
ile yerelde kurum ve kişiler arası iletişim güçlendirilmektedir."
Türk Kızılayı Güney Ege Bölge Afet Yönetim Merkezi Müdür Vekili Ali Ufuk Gündüz ayrıca, proje kapsamında afete karşı hazırlıklı olma ve zarar azaltma konularında eğitim, seminerler düzenleneceğini, iletişim araçlarıyla vatandaşlara ulaşılıp kurumlar arası işbirliğinin güçlendirilmesini sağlayacaklarını belirtti.