Domuz bağıyla öldürdüğü adamı betona bağlayan sanığın cezası indirildi

Bursa'da eski ortağını domuzbağıyla öldürmek iddiasıyla 20 yıl hapis cezasına çarptırılan sanığın cezası 15 yıla indirildi.

Bursa'nın merkez Nilü

Bursa'da eski ortağını domuzbağıyla öldürmek iddiasıyla 20 yıl hapis cezasına çarptırılan sanığın cezası 15 yıla indirildi.

Bursa'nın merkez Nilüfer ilçesinde 2008 yılında, biber gazı sıkarak etkisiz hale getirdiği eski ortağını domuzbağıyla öldürdükten sonra beton bağladığı iddiasıyla 20 yıl hapis cezasına çarptırılan sanık, kararın Yargıtay tarafından bozulmasının ardından yeniden hakim karşısına çıktı. Yerel mahkeme bu kez sanığa 15 yıl hapis cezası verdi. Karara maktul yakınları tepki gösterdi.

Ağustos 2008'de Balabancık Köyü Nilüfer Deresi'nde avcılar domuz bağıyla bağlı, ağzında bez bulunan erkek cesedi buldu. Bursa Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsisi ardından, cesedin kendisinden haber alınamayan 2 çocuk babası Süleyman Aktaş'a ait olduğu belirlendi. Telefon görüşmelerini inceleyen jandarma, Süleyman Aktaş ve ağabeyi Nedrettin Aktaş'ın eski iş ortağı olan Erhan Acar'ı gözaltına aldı. Cinayeti itiraf eden işçi emeklisi Erhan Acar tutuklandı. Acar hakkında Bursa 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce hakkında 'Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürmek', 'Kasten, tasarlayarak adam öldürme' suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle dava açıldı.

Erhan Acar, Süleyman Aktaş ile Yalova'da kauçuk fabrikası açtıklarını, daha sonra kendisinin fabrikadaki hisselerini yapılan pazarlık sonucu 900 bin TL'ye Aktaş'a devrettiği halde parasını alamadığını söyledi. Olay günü alkollü olan Süleyman Aktaş ile buluştuklarını kendisine ait otomobil ile konuşmak için bir şantiyeye gittiğini anlatan Erhan Acar, "Alacağım yüzünden tartıştık. Kelepçe ile ellerini bağladım. Daha sonra domuz bağı ile etkisiz hale getirip arabamın bagajına koydum. Ağzına elinde bulunan eter sürülü bezi soktum. Amacım onu polis merkezine teslim etmekti. Bir süre sonra aracı durdurup bagajı açtığımda ölmüştü. Cesedini Nilüfer Deresi'ne attım. Sonra da yakalandım." ifadesini kullandı.

Bursa 5. ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Canavarca his saiki ile kasten ve tasarlayarak adam öldürmek' suçundan yargılanan Erhan Acar, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti sanığın duruşmadaki iyi halini dikkate alarak bu cezayı 20 yıla indirdi. Erhan Acar'ın cezası, Yargıtay tarafından bozuldu. Yargıtay, bozma ilamında "tasarlayarak adam öldürmek" suçundan ceza verilen sanığın suçunun "kasten adam öldürmek" olduğuna dikkat çekti. Yeniden hakim karşısına çıkan Erhan Acar, 'kasten adam öldürmek' suçundan 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.