Sarıyer'de olaylı gecekondu yıkımı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerinin gecekondulara yönelik Sarıyer'de gerçekleştirdiği yıkımda olay çıktı. Yıkıma direnen gecekondu sakin

İstanbul Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerinin gecekondulara yönelik Sarıyer'de gerçekleştirdiği yıkımda olay çıktı. Yıkıma direnen gecekondu sakinleri, belediye ekiplerine zor anlar yaşattı. Binanın çatısından yere atlayan bir kişi yaralandı. Herhangi bir gözaltının olmadığı eylem sonunda, çevik kuvvet polislerinin de desteğiyle yıkım işlemi olaysız tamamlandı.

Sarıyer Maden Mahallesi Çıkmaz Sokak'ta bulunan Ömer Topçu'ya ait iki gecekondu hakkında Boğaz Öngörünüm Bölgesi'nde olduğu için yıkım kararı çıkarıldı. Yıkım için sabah saatlerinde belirtilen adrese gelen İstanbul Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, Topçu ailesinin direnişiyle karşılaştı. Aile fertleri, farklı noktalarda, yıkım için gelen ekiplere zorluk çıkarttı.

Olay yerine çevik kuvvet ekiplerinin gelmesiyle başlayan yıkım işlemlerinde Topçu ailesinden kadınlar, polis ekiplerine karşılık verdi.

Yıkım ekiplerine engel olmak isteyen Dilber Özkan, Sevim Topçu, Hüseyin Topçu ve aynı aileden bir genç kız, polis ekipleri tarafından yıkım alanından uzaklaştırıldı. Tam bu sırada Dilber Özkan'ın kocası olduğu öğrenilen Nezih Özkan bir gecekondunun çatısına çıkarak koşmaya başladı. Çatıdan aşağıya atlayan Özkan bacağını kırdı.

Kameralara da yansıyan olayda yaralanan Özkan, olay yerindeki sağlık ekiplerince sedye ile ambulansa taşındı. Yıkım süresince, polis minibüsünde bekletilen aile fertleri yıkımın tamamlanmasıyla serbest bırakıldı. Dilber Özkan'ın 5 yaşındaki oğlu da çevik kuvet ekiplerinin kucağında polis aracından getirilerek ailesine teslim edildi.