Kasaba Okulundan Avrupa'daki Okullara Yılbaşı Kartı

Manisa'nın Salihli ilçesine bağlı Taytan kasabasında bulunan Taytan İlköğretim Okulu'nun İngilizce Öğretmeni Filiz Aslan koordinatörlüğünde 6

Kasaba Okulundan Avrupa'daki Okullara Yılbaşı Kartı
Manisa'nın Salihli ilçesine bağlı Taytan kasabasında bulunan Taytan İlköğretim Okulu'nun İngilizce Öğretmeni Filiz Aslan koordinatörlüğünde 6., 7. ve 8. sınıf öğrencilerinin hazırladığı 45 adet yılbaşı kartı, Slovakya, Polonya ve Fransa'ya gönderildi.
Salihli'de, e-twinning projesinde Avrupa Komisyonunca onaylanan ve uygulanıp tamamlanan tek proje Taytan İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından gerçekleştirildi. Slovakya'dan gönderilen 25 kart ise Taytan İlköğretim Okulu'na ulaştı.
Proje koordinatörü Taytan İlköğretim Okulu İngilizce Öğretmeni Filiz Aslan, Avrupa Birliği eğitim projelerinden Commenius'un bir dalı olan e-twinning projesinin internet üzerinden bilgisayar, radyo konferans, el işleri, internet, blog siteleri kullanılarak Avrupa ülkeleri okullarınca yapılan bir proje olduğunu, şu an aktif olarak Slovakya, Polonya ve Fransa ile ortak olduklarını, İngiltere ile de ortak olmak üzere olduklarını ifade etti.
Aslan, 45 öğrenciyle "Birbirimize yeni yıl kartı gönderelim" isimli projede çalışarak scrapbooking tekniği kullanarak yılbaşı kartlarını hazırladıklarını söyledi. Projeleri tamamlayıp fotoğraflarını çekip e-twinnig sitesinde bulunan okula ait sayfaya yüklediklerini anlatan
Aslan, şöyle konuştu: "İnternet sayfamızda ilimiz, ilçemiz, kasabamız ve okulumuzla ilgili tanıtım çalışmaları yaptık. Kartlarımızı kargo ile ortak olduğumuz bu ülkelere gönderdik. Bu sayede Avrupa ülkelerinde bulunan okullarla güzel bir iletişim kurduk. Bundan sonra hedefimiz öncelikle Avrupa Kalite Ödülünü almak daha sonra da bu ülkelerle karşılıklı ziyaretler düzenleyerek kendi kültürümüzü oralarda tanıtmak ve yabancı kültürler hakkında bilgi sahibi olmak olacaktır."
Projede Emin Aktaş, Sadık Yeşiltaş, Sema Kaba, Mustafa Pekçolak, Şefika Karakuş, Fikret Uslu ve Tuba Saray aktif öğretmenler olarak görev aldılar.