Üniversitelilerden 'Yumurta Kafada Değil, Tavada Güzel' Şenliği

Beyazıt'ta bir grup üniversite öğrencisi, son günlerde yaşanan yumurtalı eylemlere tepki amacıyla "Yumurta kafada değil, tavada güzel" omlet şenliği düzenledi.

"Uluslararası Genç İdealistler Hareketi" adı altında bir araya gelen yaklaşık 30 üniversite öğrencisi, Beyazıt Meydanı'nda toplandı. Son günlerde üniversitelerde yaşanan protestolarda siyasilere fırlatılan yumurtaları bu kez sucukla birlikte tavada pişiren öğrenciler, çevreden geçen vatandaşlara dağıttı. "Yumurta kafada değil, tavada güzel" sloganıyla yola çıkan üniversiteliler, yumurtalı eylemlere tepki gösterdi. Yumurtanın kafada değil, tavada güzel olduğunu belirten öğrenciler, yumurta atan
üniversitelilere seslenerek, "O yumurtaları gelin burada beraber pişirip yiyelim" çağrısında bulundu.
Grup adına açıklama yapan Emrah Gürbüz, "Bugün burada toplanmamızın amacı son günlerde farklı şekilde tanınan yumurtanın biz öğrencilerin veli nimeti olduğunu, günde üç öğün harcımıza kattığımız bu kutsal yiyeceğin siyasi malzeme değil de, omlet malzemesi olarak kullanılmasını ve üniversitelerimizde çıkarılmak istenen kargaşanın geneli yansıtmadığını kamuoyuna duyurmaktır" dedi.
Öğrencilerin ikram ettiği sucuklu yumurtadan yiyen bir vatandaş da, "Yumurta çok lezzetli olmuş. Yapanları tebrik ediyoruz, ellerine sağlık. Yumurtaları heba edenlere sesleniyoruz; gelsin burada yumurtaları pişirsinler beraber yiyelim" ifadelerini kullandı.
Üniversitelilere ikram ettikleri sucuklu yumurta için teşekkür eden başka bir vatandaş ise, "Yumurta gerçekten kafada değil, tavada güzel oluyormuş. Yumurtaları milletin kafasına atmak yanlış bir şey" diye konuştu.
(MA-ÇK-AŞ-Y)